Pri nas doma smo se odločili, da bomo, naredili sobo za goste, ker imamo pogosto obiske in takrat nimamo nikoli primerne postelje. Ker smo imeli eno sobico delovno, smo se odločili, da pa bi to lahko bila sobica za goste. Kupili smo vse novo, jogi, posteljo, omare, mizico in velik stol za počivanje. 

Sprva smo hoteli uporabiti staro pohištvo in stari jogi, ki smo ga imeli na podstrešju, potem pa smo razmišljali v tej smeri, da bo tudi kdaj kdo od nas spal v tej sobi in da bi bilo lepo, če bi bilo vse novo. 

Še posebej, ko smo šli na podstrešje gledat jogi in smo videli, da ni več v najboljšem stanju. Tako je to bil en majhen projekt, kako bo na koncu, izgledala naša nova sobica za gost. Z možem sva jo naredila v enem tednu in ko so otroci videli to sobico in to veliko posteljo, ki je imela res dober jogi, so kar naenkrat hoteli vsi spati v tej sobi. 

Odkar smo naredili to sobo, vam lahko povem, da v njej vedno kdo spi. Ali čisto tako, ker mu pač paše in se dobro počuti, ali se kdo umakne od drugega, ker želi mirno noč ali pa je bolan in ima čas zase. 

Kdo bi si mislil, da bo ta sobica tako uporabna, nova postelja in jogi prideta res prav, ker se pošteno naspiš. Ne vem, kako bi bilo, če bi spali na starem jogiju, po moje niti najmanj ne bi bilo tako lepo. 

Včasih si moramo privoščiti tudi nove stvari, čeprav bi lahko uporabili stare. Pri nas bi tudi stari jogi bil primeren za goste in tudi za to, da bi mi občasno spali na njem. Vendar sedaj, ko je jogi nov, je ta občutek, ko se uležeš v posteljo čisto nekaj drugega.