Smrad v kopalnici je zelo nepriljubljen pojav, katerega se probamo kar se da izogniti. Po navadi smrad nastane zaradi problemov odtoka ali kanalizacije. Problem lahko nastane, kadar imamo zamašene odtoke in cevi, tako da vsa odpadna voda ne mora v celoti odteči, zraven pa se že nabira blato in podobno. Druga možnost je, da imamo kanalizacijski sistem oziroma »rezervoar« povsem polen, kar pomeni, da se odpadna voda ne mora več tam nabirati in tako ostane v ceveh kanalizacije.  

Smrad v kopalnici je lahko še kako moteča stvar

Problem lahko rešimo z rednim odstranjevanjem kanalizacijskih bazenov, v kolikor ga imamo sami.  V drugih primerih pa za to skrbijo komunalna podjetja. Večina vodovodnih sistemov pa je danes napeljanih neposredno v čistilne naprave, tako da se v greznicah ne mora kopičiti umazanija, ter se smrad v kopalnici ne pojavi tako pogosto. 

Smrad v kopalnici lahko poleg tega rešimo še na druge načine. Priporočljivo je, da v straniščno školjko pritrdimo dišavo, ki se obesi na rob školjke, nato pa ko spustimo vodo, ta steče skozi dišavo in tako ohranja svež vonj školjki. Prav tako lahko kupimo kakšno drugo vrsto dišave za straniščne školjke, ki so v obliki gela in se nalepijo kar v školjko, ta pa skozi čas zbledi. 

Za smrad v kopalnici lahko skrbimo tudi z rednim prezračevanjem kopalnice in pa z dišavami v obliki razpršila, katere se lahko namesti kar na ploščice. Pomembno pa je da dišave redno menjamo. 

Smrad v kopalnici lahko tudi nastane, če imamo veliko mokrih in umazanih brisač ali oblačil, ki se že več čas sušijo. Na primer, če imamo prepotena oblačila, jih je potrebno čim prej oprati, saj v nasprotnem primeru povzročajo smrad. Če pride do tega, umazano blago čimprej operemo, kopalnico pa preprosto čim bolj prezračimo in smrad v kopalnici bi moral izginiti. Temu lahko pripomoremo tudi tako, da imamo koš za umazano perilo, kjer shranjujemo umazano perilo, dokler se nam ga ne nabere zadosti, da ga damo oprati.