Danes sem imela pregled, da preverim, ali se kožni rak lahko razvije iz mojih znamenj. Ko sem se naročala na pregled, sem povedala dermatologinji, kaj me skrbi in kako so moja znamenja videti. Najprej mi je povedala, da naj me ne skrbi, saj, po opisu sodeč, lahko reče, da po vsej verjetnosti ne bo nič sumljivega pri nobenem znamenju. Vseeno pa bo to lahko dokončno potrdila, ko bo znamenja videla v živo.

Danes sem odšla v njeno ordinacijo, kjer sem bila naročena po službi. Prišla sem nekaj minut prej, in ker je bil pred menoj še en pacient, sem počakala nekaj časa. Vmes sem imela ravno dovolj časa, da sem odgovorila na nekaj elektronskih sporočil. Ko sem zaključila z zadnjim odgovorom, pa sem bila že na vrsti, da dobim strokovno potrditev ali spadam v kategorijo ljudi, katerim se kožni rak lahko razvije ali ne. 

Ko sem stopila v ordinacijo, mi je dermatologinja pregledala vsa znamenja, in ko je zaključila, je povedala, da ni nobeden od znamenj takšen, na katerem bi se lahko razvil kožni rak, in ko sem to slišala, sem se končno oddahnila. Tudi sama sem imela enako mnenja, ampak dvom je vseeno obstajal, dokler nisem dobila strokovne potrditve. Sedaj, ko jo imam in je kožni rak lahko le daljna misel se počutim nogo bolje.

Vseeno bom pazila na kožo, tako kot sem pazila do sedaj, ali pa morda še malce bolje, ker mi je dala dermatologinja še nekaj napotkov. Zaščitna krema za sončenje, ki jo uporabljam, je že ena izmed boljših, ki jo je predlagal. Mi je pa predlagala, naj si vseeno tudi, ko sem samo na sprehodu nanesem na obraz in na ostalo kožo, ki je izpostavljena soncu, nanesem zaščitno kremo. Na ta način bom zagotovo preprečila, da se ne bo pojavilo, kakšno novo znamenj, ki pa bi lahko bilo tvegano, da se kožni rak razvije, saj ta možnost nikoli ni popolnoma izključena.