Pri opremi kuhinje hladilniki igrajo pomembno vlogo. Tako je dobro narediti načrt, kje točno bo hladilnik dobil svoje mesto. Nikar ne razmišjajte, da ne potrebujete velikega hladilnika, ker hladilniki niso nikoli dovolj veliki in glede na velikost vaše kuhinje vedno vzemite največjega. Pri naši gradnji hiše, sem sama naredila veliko napako, ker sem hotela prihraniti nekaj denarja, da sem izbrala manjši hladilnik. Najprej tega nisem opazila, ko pa smo nekaj časa že živeli v hiši, sem kar hitro spoznala, da je naš hladilnik premajhen. Problem je nastal, ker smo imeli vgradni hladilnik in ga nismo mogli kar tako zamenjati. Čeprav sem vedela, da je hladilnik premajhen, sem si mislila, da bo nekako šlo. Pa ni šlo.

Vsak dan bolj me je motilo, da je hladilnik tako majhen, dokler se nisem razjezila in preverila, koliko stanejo večji hladilniki. Seveda je bila cena visoka, ampak jaz sem potrebovala večji hladilnik. Moža sem vprašala za nasvet, ali se resnično ne bi dalo v naši kuhinji zamenjati hladilnika, pa mi je odgovoril, da bomo poskusili. Drugi dan je prišel mojster za kuhinje in pogledal situacijo. Predlagal je, da se gredo najprej gledat hladilniki, da bo imel točne mere in bo potem povedal, kaj se da narediti. 

Kuhinja in hladilniki

Še isti dan sem odšla v trgovino z belo tehniko in izbrala največji možni hladilnik in gospodu poslala mere. Naslednji dan je mojster preveril mere in nama povedal, da bi takšen hladilnik lahko montiral, vendar bova izgubila eno dodatno omaro. Čisto vseeno mi je bilo za omaro, le da bom lahko imela tako velik hladilnik. Seveda so nastali nepotrebni stroški, ker bi že prej morala vedeti, da v kuhinji morajo biti veliki hladilniki. Ampak vsi se motimo. Morala sva plačati novi hladilnik, mojstra, material in delo. Sedaj imamo končno velik hladilnik in še bolj sem prepričana, da v kuhinjo sodijo samo veliki hladilniki in nikakor ne majhni.