Tudi v domačem okolju nenehno opravljamo kakšna bolj zahtevna ali umazana dela, kjer je potrebno kar nekaj dodatne pa tudi primerne zaščitniške opreme. Pomembno mesto imajo zagotovo tudi delovne rokavice, ki jih je vedno dobrodošlo imeti nekje pri sebi. Na voljo so takšne za enkratno uporabo kot tudi takšne, ki jih lahko koristno uporabimo večkrat zapored.

Na trgu so na voljo najrazličnejše delovne rokavice, ki jih pogosto najdemo tudi pod imenom zaščitniške rokavice. Ponujajo nam različno stopnjo zaščite oziroma varnosti. Za delo v gospodinjstvu pa bomo seveda uporabili drugačen tip delovnih rokavic kot pa denimo za delo v gozdu.

Delovne rokavice so zelo dobrodošle tudi v domačem okolju

 

Različni tipi rokavic za opravljanje različnih vrst del

Torej se delovne rokavice lahko delijo na različne tipe oziroma jih na trgu izbiramo glede na namen uporabe. Za opravljanje nezahtevnih domačih del, na primer v gospodinjstvu, so zadostne povsem običajne rokavice za enkratno uporabo, ki so na voljo skorajda v vsaki dobro založeni prodajalni z živili.

Po drugi strani pa morajo nekateri pri svojem delu nositi vrhunske delovne rokavice, ki so krojene pod prav posebnimi pogoji. Pred prodajo so dobro testirane in kot takšne lahko uporabnikom ponudijo največjo mero zaščite in varnosti.

 

Kdaj kupiti nove delovne rokavice?

Kadar so delovne rokavice poškodovane oziroma vsaj malce obrabljene, jih je treba nujno zamenjati z novimi. Enako velja za vso drugo delovno opremo. Poškodovana oziroma načeta oprema nam ne koristi kaj dosti oziroma nas lahko enako ogroža pri varnosti, kot če je ne bi nosili.

Delovna oblačila, rokavice in delovni čevlji so za nakup na voljo tudi v spletnih specializiranih prodajalnah. Pri izbiri rokavic se vam splača naročiti večje število kosov, predvsem če gre za izdelke, ki so namenjeni za enkratno uporabo. Praviloma takšni izdelki za zaščito rok ne stanejo prav dosti, zato so dostopni vsakomur.