Poslovni rockstarji

Andraž Tori

Zemanta d.o.o.

Andraž Tori je v srednji šoli osvojil dve bronasti medalji na mednarodni olimpijadi v informatiki, s čimer se je začela njegova uspešna nadaljna akedemska pot študija računalništva. V letu 2000 je soustanovil  Kiberpipo, ki je danes vodilni slovenski multimedijski center, z delovanjem na stičišču tehnologije, umetnosti in družbe. Med leti 2001 in 2007 je bil glavni razvijalec Cinelerra odprtokodne rešitve za urejanje videov. Danes je vodja raziskav in razvoja  v podjetju Zemanta. Poleg tega je hiperaktiven učenec in raziskovalec na področjih medijev, IP logike pravic in etike internetnih omrežij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Dino Ivan Tot

Media Lab Holding d.o.o.

Dino Ivan Tot je solastnik in direktor podjetja Media Lab Holding d.o.o. in generalni direktor podjetja Media lab d.o.o. Svojo podjetništko pot je začel še v srednješolskih časih. V Slovenijo se je iz svoje matične države Hrvaške preselil zaradi študija na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. V svoji karieri je kot lastnik podjetja Totalia d.o.o. delal za različna velika podjetja na podorčlju integracij programske opreme in prilagoditve projektov. Kasnje je končal MBA študij na mednarodni šoli COTRUGLI Business School.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marta Turk

Območna zbornica Ljubljana

Marta Turk je predsednica Območne zbornice Ljubljana in podjetnica, ki je že pred osamosvojitvijo Slovenije z znanjem elektornike in računalništva ustanovila uspešno grafično in založniško podjetje Biro M v Ljubljani. Je ustanoviteljica in direktorica Zavoda za razvoj družinskega in ženskega podjetništva Meta. S številnimi proijekti se že vrsto let osredotoča na nizek delež Slovenk v podjetništvu in ekonomsko neenakost žensk. Poleg tega organizira številne izobraževalne delavnice, mobilne svetovalnice, seminarje in mobilne delavnice.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Nina Tomažin

Pro PR d.o.o.

Nina Tomažin je direktorica in solastnica agencije za odnose z javnostmi ProPiar d.o.o., ki svojim naročnikom nudi razvoj celovitih programov komuniciranja, svetovanje, načrtovanje in izvajanje storitev s področja komuniciranja, treninge javnega nastopanja in treninge komuniciranja ter ostale storitve s področja trženjskega komuniciranja. Tomažinova je po končanem študiju arhitekture zaključila magistrski program trženja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je bila kot arhitektka in grafična oblikovalka, kasneje pa kot kreativna direktorica Kanala A in predstavnica za odnose z javnostmi v podjetju Pro Plus d.o.o., ki ustvarja televizijska programa POP TV in Kanal A ter spletno stran 24ur.com. Soustanovila je PR Obrat na Tovarni vizij, kjer je med letoma 2005 in 2006 opravljala tudi delo direktorice.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Suna Tancig

Original d.o.o.

mag. Suna Tancig, kreativna direktorica in partnerka, ORIGINAL (oglaševalska agencija, www.original.si)
Rada ima in ceni kreativnost, estetiko ter humor. Življenja si ne predstavlja brez nenehnega učenja in dobre glasbe. Predana je treningu starih kitajskih veščin, rada igra tenis in se trenutno šola za pilota. Prejela je veliko nagrad in priznanj (New York Festivals, Epica, Cresta, Adprint, Golden Drum, IABC Gold Quill, SOF, Sempl, Brumen, Magdalena …). Če s partnerjem Benjaminom Ivančičem skupaj združita vse nagrade, se jih nabere več kot 150. Bila je članica žirij mednarodnih oglaševalskih festivalov (New York Festivals, Golden Drum). Predava na podružnici mednarodne šole SAE Institute v Ljubljani.
Poslovna pot: 1997 NIKA / WARNER (marketing in promocija), 1999 Luna TBWA (copywriter), 2002 free-lance kreativna direktorica in copywriter (Imelda OGILVY, LOWE Avanta), 2003 Imelda OGILVY (kreativna direktorica), 2005 ORIGINAL (soustanoviteljica in kreativna direktorica), 2006 magistrica znanosti na FDV.
Večji naročniki agencije ORIGINAL: P&G International, MSD (Merck), Skupina NLB, Lek (Sandoz), Intersurgical, Krka, Radenska
Trgi: CEEMENA

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tilen Travnik

dLABS

Tilen je COO pri podjetju D•Labs, kjer svoje 15 letne izkušnje s področja agilnega vodenja uporablja pri optimizaciji razvojnih procesov internetnih produktov. Kombiniranje znanj iz raziskovalne sfere, MBA in vitkega podjetništva mu omogočata, da hitro izboljšuje razvojne procese tako v korporacijah kot v mladih podjetjih. V zadnjih petih letih je uspešno preobrazil vodstva in ekipe v več kot 20 podjetjih tako doma kot v Veliki Britaniji. Trenutno je svetovalec za razvoj v petih od njih.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja