Poslovni rockstarji

Aleš Špetič

Aleš Špetič je izkušen vodja in ustanovitelj. Pred kratkim je bil prvi predsednik uprave podjetja Zemanta, ene od najbolj uspešnih zgodb v sklopu startup podjetij v zgodovini. Podjetje je vodil od ustanovitve, pridobivanja sredstev, razvoja partnerstev, do uveljavitve blagvone znamke in poslovanja. Aleš Špetič je med študijem računalništva implementiral edno izmed prvih spletnih trgovalnih brokerstev v Evropi in ga dve leti tudi uspešno vodil. Po tem je izdal knjigo o naprednih SQL programih pri O’Reily medijih in upravljal mnoga IT delovna mesta v Sloveniji, na koncu pa služil kot izvršni direktor vrhunske IT integracije s 160 zaposlenimi v treh različnih državah. Ustanovil in vodil je lastno svetovalno podjetje in pomagal vrhunskim slovenskim podjetjem izboljšati njihovo prodajno uspešnost. Po izobrazbi je MBA, pridobljen na California State University.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Boštjan Škorjak

Boštjan Škorjak se je izobraževal na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, smer energetika, opravil strokovni izpit elektotehniške stroke-energetika, strokovni izpit za delo pri zunanjetrgovinskih poslih, tri specializacije pri francoskem elektrogospodarstvu EdF. Bil je direktor marketinga ter vodja projekta zamenjave goriva in nadzornega sistema v Cementarni Trbovlje, 11 let pa direktor podjetja KORONA d.d., Ljubljana. V podjetju ISKRA Avtomatika Ljubljana je delal 19 let, na področju avtomatizacije in vodenja v energetiki; bil je vodja razvoja, projektive in prodaje, direktor prodaje, v.d. direktor TOZD Naprave za energetiko in svetovalec direktorja TOZD Trženje in marketing. Danes je podjetniški svetovalec, deluje predvsem na področjih elektrotehnike, zaščite, avtomatizacije in daljinskega vodenja elektroenergetskih objektov, projektiranja in inženiringa v elektroenergetiki, toplotni energetiki in procesni tehniki. Prav tako svetuje na področju izdelave poslovnega načrta, pri postopkih ustanavljanja podjetij, vodenja in upravljanja podjetij, strateškega načrtovanja, kadrov in marketinga.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Boštjan Špetič

Zemanta d.o.o.

Boštjan Špetič je bil že kot študent filozofije vključen v številne predstave sodobne umetnosti kot multimedijski in tehnološki svetovalec. Kasneje se je pridružil univerzitetnemu združenju Cyberpipe, kjer je deloval kot projektni manager, z več kot 50 implementiranimi projekti  med leti 2001 in 2007. Danes je solastnik in generalni manager podjetja Zemanta.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Klemen Španinger

Dia Genomi d.o.o.

Klemen Španinger je diplomiral leta 2006 na Fakulteti za farmacijo in istega leta opravil strokovni izpit za magistra farmacije. Leta 2011 je uspešno zagovarjal doktorat s področja biokemije in molekularne biologije na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Za diplomo s področja molekularne biokemije je prejel Prešernovo nagrado. Raziskovalno delo je nadaljeval kot mladi raziskovalec na Centru za funkcijsko genomiko in biočipe, Inštitut za biokemijo, Medicinska fakulteta v Ljubljani. Tukaj se ukvarja s proučevanjem vpliva eritropoetina na razvoj raka dojke ter nevroprotektivnega delovanja. Pri svojih raziskavah uporablja kvantitativnega PCR v realnem času ter DNK mikromreže. Del svojega raziskovalnega dela na področju eritropoetina je opravil v laboratoriju prof. Arthurja J. Sytkowskega na Harvard Medical School, Boston, ZDA. Poleg tega se je izpopolnjeval v tehnikah določanja eritropoetina v Agence Francaise de lutte contre le dopage (AFLD). Leta 2008 je prejel tudi štipendijo Svetovne federacije znanstvenikov (WFS) za boj proti planetarnim spremembam. Aktivno je udeležen tudi pri poučevanju biokemije II študentov na Medicinski fakulteti.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Ksenija Špiler Božič

Ksenija Špiler Božič je diplomirala iz ekonomije, bila pet let zaposlena v komerciali velikega slovenskega podjetja, od leta 1993 pa deluje kot samostojna podjetnica na področju trgovine, svetovanja in kadrovanja. Med študijem osebnostnega razvoja in psihodinamike skupin na zavodu Karnion se je usposobila za spretno povezovanje in uporabo sodobnih psihodinamskih šol, kot so transakcijska analiza (diploma TA 101), geštalt, realitetna terapija in nevrolingvistično programiranje (Certifikat Praktik NLP). Danes kot poslovni trener v podjetju BB Svetovanje d.o.o. odlično vodi in izvaja delavnice kreativne komunikacije v različnih gospodarskih družbah. Svoje programe je certicifirala tudi pri partnerju podjetja BB Svetovanje, skupini Genesis, znani mednarodni skupini na področju HR svetovanja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Simon Štrancar

G-1 d.o.o.

Simon Štrancar je direktor in soustanovitelj podjetja G-1 d.o.o., ki je edini proizvajalec avtoplinske opreme v Sloveniji. Prav tako je vodja raziskovalnih projektov podjetja TechnoCenter UM d.o.o., prve univerzitetne pisaerne za prenos tehnologij v Sloveniji, ki deluje kot vmesnik med univerzitetno raziskovalno sfero in gospodarstvom, državnimi inštitucijami in drugimi udeleženci na področju raziskav in njihovega trženja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Štefe

Tomaž Štefe je po izobrazbi  univ. dipl. ekon., nadgrajen z MBA na Poslovni šoli Bled, v kratkem bo zagovarjal znanstveni magisterij na Poslovni šoli Bled s področja strateškega managementa, podjetništva, uspešnega poslovanja in start:up podjetij. Ima izkušnje z ustanovitvijo in vodenjem več podjetij, odlično pozna področje povezovanja dejavnosti turizma in hotelirstva, saj ima tudi izkušnje s postavitvijo in vodenjem podjetja (Zavod Šouhostel, Hostel Celica), ki je pod njegovim vodstvom v petih letih doseglo največ, kar je bilo mogoče doseči v svoji panogi v svetovnem in lokalnem merilu (Hippest hostel by Lonely Planet (najboljši hostel med vsemi hostli na svetu), 25 Ultimate places to stay by Rough Guides (eden izmed 25 ultimativnih namestitev na svetu – iz regije sta bila na lestvico uvrščena le še Hotel Gelert 5* v Budimpešti in Hotel Danielli 5* lux v Benetkah), najbolj inovativen slovenski turistični proizvod, najbolj zasedena izmed vseh ljubljanskih namestitvenih kapacitet, odlični poslovni rezultati (2003 – 2008).Od leta 2010 dela kot svetovalec direktorjem in lastnikom podjetij na področju razvoja in strateškega managementa.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Štolfa

Vox.io

Tomaž Stolfa je soustanovitelj podjetja Adinfo d.o.o., organizator projekta Mobile Monday Slovenija in ustanovitelj podjetja Vox.io.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Zvone Štor

Večer

Zvone Štor je vodja digitalnih projektov pri časopisni hiši Večer iz Maribora. Je urednik priloge Tehnologije, avtor vrste člankov za različne medije, kreator več nagrajenih spletnih portalov in mobilnih aplikacij, zadnja leta pa se pretežno ukvarja z raziskovanjem novih medijev in uporabo tehnologij v vsakdanjem življenju. Vrsto let že aktivno spremlja dogajanje na slovenski start-up sceni in svetuje mladim, ki šele stopajo na poslovno pot.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja