Tehnološki eksperti

Aljoša Huber

Svetloba d.o.o.

Aljoša Huber je direktor podjetja Svetloba d.o.o. Poklicno pot je začel na Pošti Slovenije, v oddelku za mednarodni poštni promet, kjer je med drugim vzpostavil sistem za merjenje kakovosti poštnih storitev in razvijal storitve z dodano vrednostjo, ter postopoma napredoval do direktorja marketinga in direktorja razvoja storitev. V dvanajstih letih je organiziral in optimiziral vrsto procesov in oddelkov ter prispeval k razvoju iz proizvodne v tržno usmerjeno organizacijo. Ima magisterij iz ekonomije, trenutno pa dela doktorat iz ekonomije. Skupaj z ustanoviteljem podjetja Hinetom A. Vrtačnikom je prejemnik vrste priznanj za inovacije, v podjetju pa skrbi tudi za optimizacijo procesov in širitev v tujino.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Anton Sfiligoj

Anton Sfiligoj je inženir elektronike in strokovnjak za tehnologijo, ki temelji na tveganih stvaritvah. Kot predsednik uprave vodilnega italijanskega koncerna je prispeval k zagonu več kot 30 tehnološko usmerjenih novih podjetij, ki so danes uspešna. Svojo kariero je začel v podjetju Zeltron /Electolux R&R v Vidmu, kjer je bil vodja trženja za pogodbene raziskave. Kasneje je bil 5 let strateški svetovalec in tržni analitik v ženevski podružici Battelle institute (Columbus, Ohio). Bil je prerdsednik uprave SEED v Trstu, kjer je prispeval k plasiranju tehnoloških parkov na trge centralne in vzhodne Evrope in svetovalec o inovacijski politiki za EU in OECD. Je ekspert za tehnologijo na splošno z nekaj poznavanja na področju nano tehnologij (prispeval je k plasiranju EuroNanoForum 2003).

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Boris Horvat

Abelium d.o.o.

Doc. dr. Boris Horvat je doktoriral na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. S številnimi poslovnimi, razvojnimi in raziskovalnimi izkušnjami vodi podjetje Abelium pri poslovnih odločitvah razvoja lastnih inovativnih produktov in nastopu na tujih trgih. Kot podjetnik, raziskovalec in vodja Centra za sodelovanje z industrijo Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem sodeluje pri izvedbi in vodenju številnih domačih in tujih razvojno raziskovalnih projektov. Skrbi za strateške poslovne odločitve, ključne stranke in razvoj novih produktov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Franc Gider

Franc Gider je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Po zaključku študija je bil mladi raziskovalec na Institutu Jožef Stefan, kjer je leta 1999 uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo s področja biomedicinske tehnike. Po zaključenem doktoratu je 8 let deloval kot svetovalec na področju sistemov stalnih izboljšav, optimizacije procesov in vitke proizvodnje najprej pri svetovalnem podjetju Deloitte, nato pa v svojem svetovalnem podjetju. Od julija 2007 do decembra 2011 je bil direktor Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA). Od konca leta 2011 je direktor v lastnem svetovalnem podjetju. Dela na področju stalnih izboljšav, optimizacije procesov, inovativnosti in razvoja zaposlenih.  Dr. Gider občasno predava kot zunanji sodelavec Univerze v Ljubljani, poleg tega pa vodi seminarje in delavnice za različne izobraževalne organizacije. Raziskovalno se ukvarja s spodbujanjem inovativnosti in stalnih izboljšav v podjetjih ter razvojem človeških virov. Ukvarja se predvsem z vprašanjem kako biti uspešen, ne da bi se pri tem izčrpal.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Igor Emri

ISIT

Igor Emri je po diplomi 1974 na ljubljanski FS je leta 1981 tam tudi doktoriral. Leta 1975 se je zaposlil na FS v Ljubljani, sledila je izvolitev za docenta (1983), za izrednega profesorja (1988) in za rednega profesorja (1996) za mehaniko. Med leti 1979-1981 se je strokovno izpopolnjeval na Kalifornijskem inštitutu za tehnologijo v Pasadeni (ZDA). Leta 1996 je na ljubljanski FS ustanovil center za eksperimentalno mehaniko in postal njegov vodja. S področja eksperimentalne mehanike je objavljal članke v mednarodnih znanstvenih revijah. Objavil je preko 100 izvirnih znanstvenih člnkov in prispevkov, tri samostojna znanstvena dela pa so bila objavljena v monografijah. Od 1996 je član Inženirske akademije Slovenije, član predsedstva Mednarodne inženirske akademije v Rusiji in dopisni član Ameriške akademije za mehaniko. Emri je prejemnik vrste nagrad in priznanj, me njimi Nagrade sklada Borisa Kidriča, Ambasador Republike Slovenije v znanosti za leto 2001, nagrade »Kapitsa Medal«(1997), ki je najvišja nagrada Ruske akademije naravoslovnih znanosti, nagrade »Outstanding Engineer of the Russian Federation« (2001), ki jo podeljuje Ruska inženirska akademija, ter nagrade »B. J. Lazan« za leto 2010, ki jo podeljuje ameriško združenje The Society of Experimental Mechanics. Leta 2005 je bil izvoljen v izrednega člana SAZU. Je tudi redni član Ruske inženirske akademije (1996), Ruske akademije naravoslovnih znanosti (1997), Inženirske akademije slovenije (1998), Evropske akademije znanosti in umetnosti (2006) in Evropske akademije znanosti (2010).

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Klemen Zupančič

Klemen Zupančič je začel študij na Fakulteti za Biologijo v Ljubljani, zaključil pa v ZDA, New Yorku, na Columbia University. Trenutno je študent podiplomskega študija biomedicine. Sodeluje v projektu Systher, kjer, v sodelovanju z drugimi specialisti, razvija metode sistemske biologije za diagnosticiranje in zdravljenje raka. Prav tako dela na področju komercializacije znanja na Nacionalnem Inštitutu za Biologijo. V času študija je sodeloval na različnih tečajih in pomagal ustanoviti številna biotehnična podjetja (GenePlanet d.o.o., BPK d.o.o., Molekula d.o.o., Partner Genetics Ltd,...). Podjetjem je pomagal pri pridobivanju javnih sredstev in investitorjev  tveganega kapitala.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Kristjan Pečanac

Hekovnik

Kristjan Pečanac je podjetnik, coach in tehnološki ekspert, ki je skozi kariero zgradil visokotehnološko podjetje in zanj, kot eden prvih Slovencev, prejel milijonsko investicijo iz Silicijeve doline. Danes gradi skupnost visokotehnoloških start up podjetij s področja ICT in jim pomaga priti do investicije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Martin Kopač

UCS d.o.o.

Martin Kopač je prokurist podjetja UCS, ki ponujajo storitve podjetjem, ki se ukvarjajo z razvojem, proizvodnjo in prodajo obutve, s tem, da s pomočjo svojih rešitev svojim strankam ponudijo čim boljšo obutev. S povezovanjem strokovnjakov s področja razvoja, proizvodnje in prodaje obutve, izdelave kopit, informacijske tehnologije, elektronike, ortopedije in biomehanike so uspeli razviti visoko kvalitetne proizvode in storitve.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Mateja Urlep

TikhePharma d.o.o.

Mateja Urlep je lastnica podjetja TikhePharma, ki ga je ustanovila po 17 letnih izkušnjah v farmacevtski industriji, vključno z vodilnimi položaji v vseh industijskih procesih; od razvoja proizvodnje, do trženja in prodaje, s poudarkom na biofarmacevtskih produktih. Prej ji je, kot eni svetovnih voditeljev podjetja Sandoz, uspelo izvesti prepričljiv program za podjetje Sandoz in ga uspešno voditi čezu čez celotni razvoj. Poleg tega je uspešno uvedla nov razred zdravil. Od razvoja do pozicioniranja produkta na ameriški in evropski trg. Kot vodilna strokovnjakinja na področju bioloških zdravil (Biosimilars) je bila ključni pogajalec s člani ameriškega parlamenta, MHRA in Key Opinion Leaders. V ZDA je bila edina neameričanka, ki je bila zaposlena kot strokovnjak na področju politične razprave na delavnici FTC v Washingtonu za krepitev pravnih sprememb, ki bi omogočale uzakonitev biosimilarisa. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Matjaž Čadež

Halcom d.d.

Matjaž Čadež je po izobrazbi fizik, začetek njegove poklicne poti pa je zaznamovalo raziskovalno okolje Inštituta Jožefa Štefana. Svoje poslanstvo je na eni strani našel v računalništvu in programiranju, ter na drugi v vodenju. V začetku sedemdesetih se je pridružil podjetju Intertrade-IBM, v katerem je kasneje postal vodja oddelka za programsko opremo. Poklicna pot, ki ga je za določena obdobje peljala v tujino - v Stockholmu se je kot projektni vodja mednarodnih projektov pridružil podjetju AU System, je očitno imela kažipot naravnan proti podjetništvu. Leta 1992 je ustanovil družbo Halcom, zaradi katere med drugim danes elektronsko poslujemo tudi iz naslanjača v dnevni sobi. Družba Halcom, ki jo vodi od ustanovitve, je kmalu pokazala svoj potencial in za dinamično rast prejela nacionalno priznanje Zlata gazela leta 2003.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Oliver Zofič

Oliver Zofič je na Microsoftu Slovenija tehnični strokovnjak za akademsko področje, kjer skrbi za vse akademske programe. V preteklosti je delal pri podjetju Comtron kot vodja razvoja za spletne rešitve (B2B, B2C in spletne portale), kasneje pa se je preselil na podjetje Hermes SoftLab, kjer se je ukvarjal z integracijskimi storitvami in storitvami pametnih glasovnih odzivnikov za podjetje Vodafone Ireland. Trenutno  se veliko ukvarja z Live storitvami, Office 365 ter seveda z novo pridobitvijo Windows Phone 7.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Robert Reinhardt

AlgeEn d.o.o.

Robert Reinhardt je ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Algen d.o.o., z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju raziskovanja in poslovanja. Kot matematik po izobrazbi, se je začel zanimati v alg tehnologije tako iz poslovnega kot iz raziskovalnega vidika. Prav tako se je veliko udejanjal pri raziskovanju na področju raziskav računalniških tehnologij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Sašo Zagoranski

Semantika d.o.o.

Sašo Zagoranski je lastnik in direktor podjetja Semantika d.o.o., ki se ukvarja z razvojem programske opreme. V zadnjih letih je razvoj v podjetju v veliki meri posvečen več dotičnim tehnologijam in naravnim uporabniškim vmesnikom.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Smiljana Vončina Slavec

RC IKT d.o.o.

Smiljana Vončina Slavec, univ.dipl.matematik, je od začetka marca vodja Informacijskega centra v Razvojnem centru informacijsko-komunikacijskih tehnologij (RC IKT) v Kranju. Svoje poslovno pot je začela kot profesorica matematike, fizike in računalništva na kranjski gimnaziji, potem pa je več kot 20 let uspešno delala v gospodarstvu. Že zgodnjega leta 1991 je s še dvema prijateljema, matematikoma, ustanovila podjetje Infonet, ki je v nekaj letih postalo vodilno podjetje za področje informatike v zdravstvu v Sloveniji. Po 17 letih zelo uspešnega delovanja so podjetje prodali, sama pa se je preizkusila pri vodenju največjega nacionalnega informacijskega projekta eZdravje. Pred kratkim se je odločila za vrnitev v gospodarstvo, kjer želi z bogatimi osebnimi izkušnjami in znanjem vzpostaviti največji Izobraževalni center na Gorenjskem in pomagati mladim podjetjem pri njihovem zagonu in še posebej pri širitvi dejavnosti in prodorih na tuje trge.

 

Posebni področji, ki ju dobro pozna in ima največ izkušenj, sta informatika v zdravstvu in sodelovanje pri velikih nacionalnih in mednarodnih projektih. Na področju informatike v zdravstvu je delovala od l. 1989, uspešno je povezovala dejavnost v podjetju Infonet Kranj z izvedbo večjih nacionalnih in mednarodnih informacijskih projektov ter z uveljavljanjem standardov za medicinsko informatiko v slovenskem prostoru. Vse od leta 1999 je delovala tudi kot mednarodna svetovalka na več nacionalnih projektih v tujini (Bolgarija, Slovaška, Makedonija, Srbija, Črna Gora). Od leta 2011 je so-predsedujoča pri največjem evropskem projektu na področju informatike v zdravstvu: epSOS (european patient Smart Open Services) in vodja projekta v Sloveniji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Špela Stres

Inštitut Jožef Stefan

Špela Stres je diplomirala na Fakulteti za matematiko in fiziko, kjer je kasneje tudi magistrirala in leta 2005 doktorirala. Leta 2005 se je začela ukvarjati s povezovanjem znanosti in šolstva ter industrije v korist širše družbe. Je patentna zastopnica in magistra prava intelektualne lastnine (LLM WIPO in Univerze v Torinu). Je pobudnica sodelovanja med Venneto Nanotech, Veneto Innovazione in IJS. Prav tako je pobudnica in vodi sodelovanje IJS S Technology Transfer division v CERN-u in Leuven Research &Development na K.U.L. V Belgiji. V okviru sodelovanja s CERN-om pomaga postaviti evropsko mrežo raziskovalnih inštitutov na področju prenosa tehnologije. Je predsednica in ustanoviteljica Združenja profesionalcev za prenos tehnologije Slovenije, SI-TT, članica upravnega odbora evropskega združenja Association of Science and Technology Professionals in strokovna ocenjevalka programa Sparkling Science avstrijskega ministrstva za znanost ter vodi Skupino TT, skupno pisarno za prenos tehnologij IJS in Kemijskega inštituta za povezovanja z gospodarstvom.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Tehnološki eksperti

Štefan Furlan

Optilab d.o.o.

Štefan Furlan je direktor in soustanovitelj podjetja Optilab. Optilab je napredno in inovativno tehnološko podjetje, ki se osredotoča na nišo odkrivanja in obvladovanja goljufij. Njihov produkt Admiral je edinstvena računalniška rešitev, ki z inovativno kombinacijo najsodobnejših tehnologij zavarovalnicam omogoča celovito obvladovanje zavarovalniških goljufij. Optilab je globalna zgodba in podjetje je že v prvem letu poslovanja sklenilo mednarodna partnerstva in svoje produkte aktivno trži v tujini. Štefan Furlan je z odliko in prvi v generaciji zaključil študij računalništva in informatike ter trenutno dela doktorat na temo obvladovanja goljufij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Aleksandar Vojnović

Oust.me

Aleksandar Vojnović je ustanovitelj podjetja Oust.me, ki je geo lokacijska igra, z namenom, da poveže digitalni svet z realnim svetom. Pred tem je delal v podjetju PaktMedia, podjetju specializiranem na področju zabavne medijske industrije in internetne tehnologije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Aleš Lipičnik

Aleš Lipičnik je ustanovitelj podjetja Company On Net skupaj z Anko Lipičnik. Prej je 10 let učil informatiko na srednji šoli v Kamniku. Od leta 1995 je deloval samostojno in bil povabljen kot svetovalec v mnoga velika slovenska podjetja. V tem času je pripravil več kot 5 velikih in številne manjše internetne projekte, eden od zadnjih je njegovo podjetje Company On Net, kjer je zaposlen kot lastnik in direktor podjetja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Aleš Špetič

Aleš Špetič je izkušen vodja in ustanovitelj. Pred kratkim je bil prvi predsednik uprave podjetja Zemanta, ene od najbolj uspešnih zgodb v sklopu startup podjetij v zgodovini. Podjetje je vodil od ustanovitve, pridobivanja sredstev, razvoja partnerstev, do uveljavitve blagvone znamke in poslovanja. Aleš Špetič je med študijem računalništva implementiral edno izmed prvih spletnih trgovalnih brokerstev v Evropi in ga dve leti tudi uspešno vodil. Po tem je izdal knjigo o naprednih SQL programih pri O’Reily medijih in upravljal mnoga IT delovna mesta v Sloveniji, na koncu pa služil kot izvršni direktor vrhunske IT integracije s 160 zaposlenimi v treh različnih državah. Ustanovil in vodil je lastno svetovalno podjetje in pomagal vrhunskim slovenskim podjetjem izboljšati njihovo prodajno uspešnost. Po izobrazbi je MBA, pridobljen na California State University.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Aleš Zaletel

Moje delo d.o.o.

Aleš Zaletel je ustanovitelj in direktor podjetja Mojedelo.com, ki je bilo ustanovljeno leta 2004 in ga danes dnevno obišče več kot 25.000 ljudi. Pod njegovim okriljem je portal zrasel v glavno stičišče ponudbe in povpraševanja na trgu dela. Je eden izmed ključnih poznavalcev trga dela v Sloveniji, njegovi članki so objavljeni v vseh večjih tiskanih medijih in spletnih straneh. Svoje ideje in uspehe je prenesel tudi na trg Bosne in Hercegovine in Srbije, kjer sta pod njegovim vodstvom nastala tudi portala Boljiposao BIH in Srbija. Z nenehnim delom in sledenju trendom na trgu dela, s svojim inovativnim pristopom in kakovostnim vodenjem ekipe Mojedelo.com, vsako leto poskrbi tudi za vsebinsko plat kadrovske konference MojeHRDelo, sejma Mojedelo in drugih aktivnosti, ki jih izvajajo na trgu. V zadnjem času veliko napora vlaga predvsem v izobraževanje tržnikov v projektu Top 100 tržnikov, v katerem ni le idejni vodja, temveč sodeluje tudi kot predavatelj in organizator.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Alexis Zrimec

Zaria iM d.o.o.

Alexis Zrimec je direktor podjetja Zaria iM. Podjetje je usmerjeno k prepoznavanju in razumevanju trenutnih tehnologij na področju naravoslovno-tehničnih znanosti ter identifikaciji trenutnih in bodočih potreb na globalnih trgih. Podjetje sodeluje pri komercializaciji identificiranega znanja in tehnologije v tržne izdelke in storitve.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andraž Logar

3FS d.o.o.

Andraž Logar je direktor in ustanovitelja podjetja 3FS d.o.o.

Podjetje 3FS d.o.o. je v preteklosti dobilo tudi investicijo tveganega kapitala, bilo prisotno v Silicijevi dolini in razvilo mobilno aplikacijo za nadzor porabe denarja – Toshl.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andraž Štalec

Andraž Štalec je direktor in soustanovitelj podjetja Red Orbit. Z digitalnim marketingom se ukvarja že od leta 2001. Skozi mešanico različnih projektov si je pridobil neprecenljive izkušnje s področja marketinga in vodenja. Andraž je bil govornik na različnih dogodkih, med drugimi na Slovenski marketinški konferenci, SKIMu (Slovenska konferenca iskalnega marketinga), Podjetniški akademiji, seminarjih Akademije Finance in Gospodarske zbornice Slovenije, Fanfari in Mednarodni konferenci prakse v komuniciranju. V zadnjih letih je svetoval številnih znanim slovenskim podjetjem, med katerimi so Gorenje, Danone, MedvešekPušnik, Triglav zdravstvena zavarovalnica, SloveniaHolidays in druga. Andraž je avtor več kot 100 člankov s področja spletnega marketinga.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andraž Tori

Zemanta d.o.o.

Andraž Tori je v srednji šoli osvojil dve bronasti medalji na mednarodni olimpijadi v informatiki, s čimer se je začela njegova uspešna nadaljna akedemska pot študija računalništva. V letu 2000 je soustanovil  Kiberpipo, ki je danes vodilni slovenski multimedijski center, z delovanjem na stičišču tehnologije, umetnosti in družbe. Med leti 2001 in 2007 je bil glavni razvijalec Cinelerra odprtokodne rešitve za urejanje videov. Danes je vodja raziskav in razvoja  v podjetju Zemanta. Poleg tega je hiperaktiven učenec in raziskovalec na področjih medijev, IP logike pravic in etike internetnih omrežij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andrej Kure

Vinibis d.o.o.

Andrej Kure je direktor podjetja Vinibis d.o.o., svetovalno podjetje, katerega glavna dejavnost je projektno svetovanje pri pridobivanju nepovratnih sredstev in eno vodilnih v Sloveniji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andrej Mertelj

Andrej Mertelj se je po končani matematični srednji šoli  vpisal na fakulteto za računalništvo, ki pa jo je tik pred diplomo zapustil zaradi podjetništva. Pri šestnajstih je objavil prvi strokovni članek, kateremu je v naslednjih letih sledilo še več drugih. Je glavni avtor leta 1993 izdane knjige Kako kupim osebni računalnik in soavtor leta 1995 izdane knjige Profitable ways to use the Net in your business. Več kot dvajsetletne izkušnje v informatiki in sedemnajstletne izkušnje v podjetništvu sestavljajo edinstveno zmes informacijskih in poslovnih znanj, ki jih kot izvršni direktor Datalaba, d. d., prenaša v PANTHEON. Andrej je predsednik Združenja slovenskih proizvajalcev programske opreme KODA.SI, član več standardizacijskih teles s področja informacijske tehnologije in eden od glavnih akterjev pri zavračanju sprejema direktive o patentiranju programske opreme v Evropskem parlamentu.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andrej Muževič

Interbora d.o.o.

Andrej Muževič ima večletne izkušnje v trženjskem raziskovanju, financah, mednarodnem poslovanju in podpori pri vstopih na tuje trge. Trenutno je direktor in lastnik podjetja Interbora d.o.o., podjetja, ki se specializira za podporo vstopom na trge in investicijam v regiji. Ob visokotehnoloških projektih, kjer soustvarjajo in omogočajo komercializacijo razvojno raziskovalnih mrež že 20 let, ločeno delujejo tudi na področju razvoja nakupovalnih središč v regiji. Z razvito mednarodno ekipo strokovnih sodelavcev uspešno pokrivajo raznolika področja povezovanja regije z zahodno Evropo in ZDA. Z izkušnjami pomagajo pri uveljavitvi poslovnih modelov in novih idej tako znotraj korporacij kot startup podjetij. Andrej Muževič je prav tako soustanovitelj in direktor podjetja PhMR d.o.o., vodilno podjetje za trženjske raziskave na področju farmacije v regiji in direktor podjetja Sigma Energija d.o.o., podjetje z mednarodnim patentom za pridobivanje energije iz morskih valov. Prav tako je tudi asistent na področju Mednarodnega poslovanja na EF v Ljubljani.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Anton Habjanič

TehnoCenter Univerze v Mariboru d.o.o.

Anton Habjanič je leta 2008 doktoriral iz elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI UM) in bil izvoljen v naziv docent za predmetno področje Močnostna elektrotehnika. Med leti 2003 in 2007 je deloval kot mladi raziskovalec v Laboratoriju za aplikativno elektromagnetiko na FERI UM. V letih 2009 in 2010 je deloval kot samostojni strokovni delavec v Službi za habilitacije na Univerzi v Mariboru. Od leta 2010 pa je Direktor TehnoCentra Univerze v Mariboru d.o.o., pisarne za prenos tehnologij, kjer se poleg vodenja podjetja ukvarja s svetovanjem na področju zaščite in upravljanja pravic intelektualne lastnine, podjetniškim in poslovnim svetovanjem, raziskovanjem na področju povezovanja raziskovalnih organizacij in gospodarstva ...

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Barbara Bradač Hojnik

Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru

Barbara Bradač Hojnik je docentka za področje podjetništva na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Dodatno se je izobraževala na European Institute for Advanced Studies in Management, Belgija. Kot raziskovalka Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij sodeluje v več domačih in mednarodnih raziskovalnih projektih. Je članica raziskovalnega tima Slovenski podjetniški observatorij, vključena pa je tudi v raziskovalni program Podjetništvo za inovativno družbo. Kot članica organizacijskega odbora sodeluje pri pripravi mednarodnih konferenc STIQE in PODIM.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Barbara Guzina

A taks, mednarodne rešitve, d.o.o.

Barbara Guzina je diplomirala in magistrirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, hkrati pa dokončuje tudi magistrski študij na Pravni fakulteti v Mariboru, in sicer na področju davčnega prava. Trenutno deluje kot davčna svetovalka in je solastnica družbe A taks, mednarodne rešitve, d.o.o. Svojo poslovno kariero je nadgrajevala z različnimi izkušnjami s področij davkov, računovodstva ter podjetništva.

Leta 2002 je po sedmih letih vodenja lastne računovodske družbe svojo poslovno pot nadaljevala v družbi BDO EOS Svetovanje, d.o.o., in leta 2004 pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte v Ljubljani in tujini. Sprva je vodila področja direktnih davkov in svetovala na področju mednarodne obdavčitve ter transfernih cen v Ljubljani, nato pa tudi kot davčna svetovalka v Deloitte Rotterdam, na Nizozemskem, kjer je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU. Eno leto je bila davčna svetovalka na oddelku za mednarodno obdavčenje v Deloitte&Associados, SROC, S.A., v Lizboni na Portugalskem, kjer se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki so želela optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Tako je pridobila mednarodne davčne izkušnje in se obenem tudi specializirala za mednarodno obdavčenje in transferne cene.

Trenutno vodi Komisijo za davke pri Ameriški gospodarski zbornici in je redna predavateljica na seminarjih in kongresih s področja računovodstva in obdavčitve. Je tudi avtorica številnih člankov in priporočnikov s področja davkov.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Barbara H. Gerbec

Linea Snella Co. d.o.o.

Barbara H. Gerbec je solastnica in direktorica podjetja Linea Snella Co., podjetja ki se ukvarja s stroritvami za oblikovanje telesa, s celostno metodo pridobivanja in ohranjanja zdrave telesne teže in dobrega psihofizičnega počutja ter predsednica Slovenske Franšizne sekcije. Na pot podjetništva se je podala že po končani srednji zdravstveni šoli, ko je dobila povabilo iz Italije, da se priključi ekipi Linea Snella. Takrat je najprej 4 leta vodila centre v Italiji, nato pa poslovni model prenesla v Slovenijo. Tako je nastal prvi center Linea Snella v Šiški v Ljubljani, le štiri mesece kasneje pa je odprla drugi center v Ljubljani, Celju in Novi Gorici. Do danes je v Sloveniji 14 franšiznih centrov, franšizno mrežo pa so v treh letih razširili tudi na Hrvaško, Španijo, Italijo in Srbijo. Pred petimi leti se je odločila, da je njeno podjetje zrelo za pospešen vstop na tuji trg in da lahko to uresniči s franšiznim sistemom. Uspelo ji je pridobiti lastništvo nad blagovno znamko, iz Italije so v Slovenijo prenesli celotno proizvodnjo aparatov in v dobrem letu postavili na noge enega najbolj dodelanih poslovnih modelov v v njihovi branži na globalni ravni.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Barbara S. Podlesnik

Barbara S. Podlesnik je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in v okviru specialističnega izobraževanja pri Slovenskem inštitutu za revizijo pridobila naziv Preizkušeni računovodja. V Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o. se ukvarja s svetovanjem na področjih poslovnih financ, sodeluje pri strategiji razvoja podjetja in pri pridobivanju financiranja za rast podjetja.

Poslovno kariero je začela leta 1999 v podjetju Smart Svetovanje, kjer je sodelovala pri R&R projektih in pripravljala idejne projekte in poslovne načrte za razvojne ICT projekte. Poslovno pot je nadaljevala v podjetju Smart Com na področjih strateškega in operativnega načrtovanja ter uvajanja interne revizije in priprave letnih poročil. Leta 2004 je prevzela mesto direktorice v Smart Inkubatorju, zasebnem podjetniškem inkubatorju, kjer je poleg vodstvenih nalog pokrivala tudi področja podjetniškega svetovanja in izobraževanja s področja ekonomike in financ, poslovnih ter finančnih načrtov. Hkrati je bila prokuristka in vodja financ v podjetju DSC. Leta 2010 se je vnovič zaposlila v Smart Comu na področju vodenja in organizacije dela razvojnih projektov ter prijav R&R projektov na evropske razpise za sofinanciranje razvoja.

Poslovno sfero nenehno prepleta z umetniško – z izdelovanjem unikatne keramike, izobraževalnimi delavnicami ustvarjanja z glino, iskanjem priložnosti za skupne umetniške projekte. Kot ustvarjalka unikatne keramike je sodelovala na številnih domačih in tujih razstavah in je dobitnica več nagrad, najodmevnejša je Velika odkupna nagrada na piranskem Extempore 2010.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Barbara Vtič Vraničar

Mag. Barbara Vtič Vraničar deluje kot samostojna svetovalka, specializirana za nudenje podpore in svetovalnih storitev za mala in srednje velika podjetja, s poudarkom na finančnem poslovanju. Skrbi za pripravo poslovnih in investicijskih načrtov ter sanacijskih načrtov za podjetja in organizacije ter jim svetuje kako optimizirati finančno poslovanje. Njene finančne izkušnje so rezultat 10 letnega dela v pidovski industriji, kjer je delala kot ocenjevalka vrednosti podjetij, upravljavka naložbenih portfeljev ter direktorica finančne družbe. Kasneje v družbi KOTO d.d. kot prokuristka za področje financ. Zadnji dve leti je sodelovala z družbo Venturelab d.o.o., kjer se je posvečala svetovanju start-up podjetjem ter ukvarjala tudi z nadzorom naložb vlagateljev tveganega kapitala.

Strateški razvoj je pokrivala kot svetovalka za strateške projekte v družbi KOTO d.d. ter z delovanjem v NS različnih slovenskih in tujih podjetij. Komercialne izkušnje je nabirala v družbi Tehnounion d.d. kot svetovalka za trženje in kot direktorica komercialnega sektorja v družbi KOTO d.d. ter si tako pridobila vpogled v zakonitosti delovanja tako na B2Btrgu, kot na trgu končnih kupcev ter poznavanje zakonitosti delovanja celotne trgovske verige od proizvodnje, veleprodaje, maloprodaje do končnega kupca.

Kot predavateljica je angažirana na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, poleg tega je gostujoča predavateljica na različnih podjetniških dogodkih ali pri posameznih naročnikih.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Benjamin Ivančič

Original d.o.o.

Benjamin Ivančič, kreativni direktor in partner, ORIGINAL (oglaševalska agencija, www.original.si)
Rad ima originalnost v oglaševanju, umetnosti in vsakodnevnem življenju. Uživa ob dobrih knjigah, je poznavalec vin in glasbe. Trenira stare kitajske veščine in rad pogleda dobro nogometno tekmo. Za svoja dela je prejel veliko nagrad in priznanj (Canneslions, Golden Drum, Epica, LIAA, YoungGuns, New York Festivals, SOF, Sempl, Magdalena, Outward, Brumen, Festo …). Če s partnerko Suno Tancig skupaj združita vse nagrade, se jih nabere več kot 150. Bil je član žirij domačih in mednarodnih oglaševalskih festivalov, med drugim najmlajši predsednik žirije SOF-a. Njegova dela so objavljena v publikacijah (Luerzer’s Archive, Strategie, No Copy Advertising Book, Communication Arts, Advertising is dead. Long live advertising!).
Poslovna pot: 1996 S Team Bates SAATCHI & SAATCHI (oblikovalec), 1997 Virgo PUBLICIS (art direktor), 1998 IDEA COMPANY (soustanovitelj in kreativni direktor), 2002 FUTURA DDB (kreativni direktor in partner), 2005 (McCANN ERICKSON CROATIA, kreativni direktor), 2005 ORIGINAL (soustanovitelj in kreativni direktor)
Večji naročniki agencije ORIGINAL: P&G International, MSD (Merck), Skupina NLB, Lek (Sandoz), Intersurgical, Krka, Radenska
Trgi: CEEMENA
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Benjamin Leskovec

Replikateh d.o.o.

Dr. Benjamin Leskovec je izkušen vodja in soustanovitelj več podjetij v okviru skupine Replika. V skupini je vodja Poslovnega kluba in raziskovalne skupine družbe Replika. Ima bogate izkušnje pri vodenju velikih RR projektov v različnih fazah razvoja. V okviru svojega delovnega področja skrbi za celovito vodenje strategije, politike kadrovanja, razvoja in raziskav, marketinga in glavnih projektov podjetij znotraj skupine. S sodelavci tako uspešno zagotavlja celovit idejni inženiring ter storitve celotne skupine Replika za domača in tuja SME podjetja ter raziskovalne organizacije. Poslovni klub Replika, ki ga vodi, predstavlja glavno ogrodje za delovanje posameznih divizij skupine. Slednji zainteresiranim strankam omogoča dostop do najaktualnejših informacij na trgu s področij računovodstva, davčnega svetovanja, nepremičnin, raziskav in razvoja, internacionalizacije, razvoja kadrov in nepovratnih sredstev. V letu 2012 je družba Replika prejela nagrado za Naj računovodski servis v kategoriji srednjih servisov.

V letu 2011 je s partnerjema ustanovili tudi inovativno podjetje Replikateh, v katerem razvijajo poseben postopek za pretvorbo lesa v bistveno obstojnejši, trajen kompozitni les. Ta ohrani naravni videz, je vodoodporen, ognjevaren in odporen tudi na biološke dejavnike. Podjetje je v fazi izpopolnjevanja tehnologije, cilj pa je inovativno tehnologijo implementirati na najbolj prebojne in oblikovalsko dovršene izdelke iz lesa. Podjetje se je s svojo inovacijo uvrstilo med finaliste slovenskega tekmovanja za start-up leta 2012.

Med osrednje njegove naloge sodi tudi vodenje Slovenske kreativno inovacijske skupine (SKIS). Glavna naloga SKIS je namreč doseganje medsebojnih sinergijskih učinkov skozi koordinacijo in povezovanje. Celotno delovanje poteka skozi skupne aktualne projekte številnih partnerjev SKIS.

Benjamin Leskovec neprestano išče dodatne informacije, da bi jih razvil v nove poslovne priložnosti skupaj s tistimi posamezniki, ki resnično verjamejo v svoje lastno znanje in idejo ter so pripravljeni za uspeh trdo delati.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Blaž Kos

AgileLeanLife

Blaž Kos je v zadnjih desetih letih odigral ključno vlogo pri razvoju startup ekosistema, tveganega kapitala in konkurenčnega poslovnega okolja v Sloveniji ter JV Evropi. Pri tem je izvedel preko 600 delavnic, 300 podjetniških mentoriranj ter spisal več kot 1500 strani (ekvivalent 5 knjig) vsebine na blogu AgileLeanLife. Blaž Kos je na življenjski misiji, da naredi ta svet bolj inovativen, organiziran in transparenten prostor, tako da pomaga posameznikom, organizacijam in skupnostim doseči najvišji potencial in povsem novo raven izvedbe ter produktivnosti.

Nov angleški blog Blaža Kosa AgileLeanLife se posveča naprednim tehnikam osebnostnega razvoja, ki temeljijo na sprejemanju odočitev na podlagi konkretnih metrik (quantifying yourself) in ne zgolj intuicije. Inspiracija za blog je bila ideja o prenosu sodobnih vitkih startup metodologij in agilnega managementa na področje osebnega življenja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Blaž Suhač

Blaž Suhač je soustanovitelj in prokurist v družinskem podjetju ABMSS, d.o.o. Podjetje je bilo ustanoveljeno leta 2007 in kasneje ustanovilo še dve hčerinski družbi. Od leta 2008 deluje ITAD, d.o.o., ki se ukvarja s svetovanjem, projektnim vodenjem in revizijo na področju IT. Leta 2009 pa je bil ustanovljen še Zavod SLED, v okviru katerega mag. Suhač vodi prvi slovenski inštitut za socialne kompetence.

V štirih letih delovanja družbe je mag. Suhač opravil preko 3500 ur projektnega vodenja in svetovanja za večje slovenske družbe, med katerimi omenimo banke UniCredit, Sparkasse in Bawag, poleg njih pa še Telekom Slovenije in Zavod RS za zaposlovanje. Leta 2009 se je certificiral kot trener in coach socialnih kompetenc po metodi Adler Social Coaching.Opravil je že preko 500 ur treninga in coachinga s številnimi zasebnimi klienti in slovenskimi podjetji, ki jih je spremljal pri razvoju koristnih življenjskih in poslovnih navad. Svoje znanje redno nadgrajuje. Pred kratkim se je certificiral za metodologijo projektnega vodenja PRINCE2 in za transakcijskega analitika.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Bojan Dremelj

RC IKT d.o.o.

Bojan Dremelj je diplomiral iz uporabne matematike in magistriral iz računalniških znanosti. Svoje znanje je ves čas dopolnjeval tudi na področju ekonomije in menedžmenta.  Ima bogate izkušnje pri vodenju velikih projektov in tudi največjih gospodarskih sistemov v različnih fazah razvoja. Najvidnejši med njimi so gotovo postavitev in vodenje drugega slovenskega operaterja mobilne telefonije Si.mobil, pa predsedovanje upravi Telekoma Slovenije in upravnemu odboru Mobitela. Bil je tudi član upravnega odbora gibraltarskega nacionalnega telekomunikacijskega operaterja Gibtelecom, član nadzornega sveta menedžerske šole IEDC, itd. Leta 2010 je začel z delom na projektu izgradnje stimulativnega razvojnega okolja za nastajanje novih visoko tehnoloških podjetij in delovnih mest ter razvoj novih tehnologij, izdelkov in storitev. Projekt je prerasel v Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije, ki ga sedaj vodi.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Bojan Kunovar

Bojan Kunovar je magistriral na Univerzi K.U. Leuven v Belgiji iz ekonomskih ved in pridobil naziv Master in Financial Economics. Danes je pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij v družbi KF Finance d.o.o. Prej je bil zaposlen v oddelku za podjetniške finance v NLB d.d. kot vodja projektov ocenjevanja vrednosti in skrbnih pogledov v P&S Capital. Kot pooblaščeni ocenjevalec je ovrednotil že številna večja slovenska podjetja (NLB, Sava Re, Telekom Slovenije, Luka Koper, Intereuropa, Cimos, Engrotuš,..). Sodeloval je tudi pri skrbnih pogledih družb v Sloveniji in tujini (Instalacija, Ogrevanje Piran, Montenegrobanka, Najdi.si,...). Poleg strokovnega dela na projektih se angažira tudi pri razvoju stroke ocenjevanja vrednosti v Sloveniji s strokovnimi prispevki v različnih medijskih publikacijah in predavanji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Borut Borštnik

Zavod Mladi podjetnik

Borut Borštnik je od leta 2008 direktor Zavoda mladi podjetnik, organizacije, ki se ukvarja z izobraževanjem ter svetovanjem podjetnikom, ki so tik pred ustanovitvijo podjetja. Sodeloval je pri organizaciji preko 100 podjetniških dogodkov ter delavnic, hkrati pa je tudi svetovalec Zavoda mladi podjetnik na področju ustanovitve podjetja ter pisec mnogih člankov s tega področja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Borut Potočnik

BPMC d.o.o.

Borutove poklicne izkušnje temeljjo predvsem na upravljanju, poslovnem svetovanju in mentorstvu. Za seboj ima več kot 200 projektov vezanih tako na start up podjetja kot podjetja v rasti.  
V večini projektov se osredotoča na definiranje poslovnega modela. Glavna kompetenca je odkriti in odpraviti najšibkejšo točko v podjetju - pomagati podjetju pri preboju in rasti. 

Je aktiven mentor v vseh visokotehnoloških panogah.
 
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Boštjan Ložar

Boštjan Ložar , MBA je eden najvplivnejših strateških svetovalcev v Sloveniji. Napisal je preko 200 strokovnih člankov v priznanih slovenskih poslovnih revijah ter je stalni govornik na pomembnih poslovnih konferencah in srečanjih. Že od leta 1995 sistematično preučuje globalno konkurenčnost slovenskih podjetij v primerjavi z vodilnimi svetovnimi podjetji. Vodil je več kot 100 svetovalnih projektov in strateških delavnic za uprave podjetij kot so Droga, Sava, Lesnina, Lumar, Engrotuš, Impol, Lek-Sandoz, Kolektor, Iskra Avtoelektrika, Petrol, Gorenje, Alples, Zavarovalnica Triglav, NLB, Kovinoplastika Lož, Tipro, Lumar, Trimo, Danfoss Trata, Allied Domecq,…Sodeloval je pri pripravi Bele knjige GZS za leto 2008, bil je član razvojne skupine za finančno-poslovno področje v okviru Sveta za konkurenčnost pri vladi RS in član strokovnega sveta za pripravo programskega proračuna 2010 in 2011. V letu 2009 je izdelal sistem priprave protikrizne strategije, ki vzporedno upošteva prestrukturiranje poslovnega modela, produktnih strategij in sistema vodenja, kratkoročne protikrizne ukrepe in dolgoročno sistematizacijo prebojnih inovacij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Boštjan Škorjak

Boštjan Škorjak se je izobraževal na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, smer energetika, opravil strokovni izpit elektotehniške stroke-energetika, strokovni izpit za delo pri zunanjetrgovinskih poslih, tri specializacije pri francoskem elektrogospodarstvu EdF. Bil je direktor marketinga ter vodja projekta zamenjave goriva in nadzornega sistema v Cementarni Trbovlje, 11 let pa direktor podjetja KORONA d.d., Ljubljana. V podjetju ISKRA Avtomatika Ljubljana je delal 19 let, na področju avtomatizacije in vodenja v energetiki; bil je vodja razvoja, projektive in prodaje, direktor prodaje, v.d. direktor TOZD Naprave za energetiko in svetovalec direktorja TOZD Trženje in marketing. Danes je podjetniški svetovalec, deluje predvsem na področjih elektrotehnike, zaščite, avtomatizacije in daljinskega vodenja elektroenergetskih objektov, projektiranja in inženiringa v elektroenergetiki, toplotni energetiki in procesni tehniki. Prav tako svetuje na področju izdelave poslovnega načrta, pri postopkih ustanavljanja podjetij, vodenja in upravljanja podjetij, strateškega načrtovanja, kadrov in marketinga.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Boštjan Špetič

Zemanta d.o.o.

Boštjan Špetič je bil že kot študent filozofije vključen v številne predstave sodobne umetnosti kot multimedijski in tehnološki svetovalec. Kasneje se je pridružil univerzitetnemu združenju Cyberpipe, kjer je deloval kot projektni manager, z več kot 50 implementiranimi projekti  med leti 2001 in 2007. Danes je solastnik in generalni manager podjetja Zemanta.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Branko Drobnak

Branko Drobnak je svojo poslovno pot po končani mariborski Poslovni fakulteti začel kot pripravnik v republiškem komiteju Vlade RS za ekonomske odnose s tujino in kasneje strokovni sodelavec in svetovalec generalnega sekretarja Vlade RS. Nadaljeval jo je v gradbenem poslovnem sistemu IMOS, kjer je pet let opravljal delo pomočnika generalnega direktorja. Pred ustanovitvijo lastnega podjetja je nekaj let služboval v občinski upravi, sprva kot podpredsednik, nato pa predsednik Izvršnega sveta Mestne občine Ljubljana-Bežigrad in nato dve leti vodil družbo za finance in investicije v mednarodnem podjetju Slovenijales. Z letom 1992 je postal direktor in večinski lastnik podjetja Poteza d.o.o. Kmalu zatem je kot član uprave Družbe za upravljanje Triglav skrbel za marketing, dve leti vodil Istrsko hranilnico in posojilnico d.o.o., tri leta predsedoval upravi Poteze, borzno posredniške družbe d.d. in kot namestnik direktorja sodeloval pri ustanovitvi Prve pokojninske družbe d.d. Sprva kot član in nato kot predsednik nadzornega sveta je 5 let skrbel za razvoj Abanke, tretje največje slovenske banke. Od leta 2000 kot predsednik uprave Poteza Skupine nadaljuje snovanje, načrtovanje in nadzor izvedbe strategij razvoja družbe v skladu s pričakovanji vseh njenih deležnikov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Daniela Brečko

Planet GV d.o.o.

Daniela Brečko je diplomirala  iz pedagogike in sociologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani,  magistrirala s področja osebnostnega razvoja odraslih ter doktorirala s področja načrtovanja kariere. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov v domačih in tujih revijah in avtoric več knjig.  Ima bogate praktične izkušnje z izobraževanjem in svetovanjem odraslih, saj na tem področju deluje zelo intenzivno že 12 let  v okviru podjetja Planet GV, kjer strateško razvija vizijo managerskega in drugega poslovnega izobraževanja ter svetovanja v Sloveniji. Objavila je  čez 200 znanstvenih in strokovnih člankov v domačih in tujih  strokovnih in znanstvenih revijah. Je vabljena predavateljica na mnogih  domačih in tujih konferencah iz področja ravnanja z ljudmi pri delu. V letu 2012 bo prevzela predavanja na magistrskem študiju Izobraževalni manager  - področje upravljanja znanja ter področje marketinga v izobraževanju odraslih na Poslovni šoli Doba.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Danilo Kozoderc

Danilo Kozoderc  je uni. dipl. inž. elektrotehnike, profesor sociologije in filozofije ter podjetnik in vodi svoje podjetje Vizor. Ukvarja se z izzivi prihodnosti in sprememb, razvojem timov, množičnim sodelovanjem in izgradnjo skupnosti. Prispevke s teh področij je predstavljal na konferencah in strokovnih publikacijah. Na temo inovativnosti je pripravil in izvedel več spletnih seminarjev in Twitter seminar. O izzivih prihodnosti, inovativnosti ter sodelovanju piše na več blogih. Spletne skupnosti pa aktivno uporablja za orodne promocije, trženja in sodelovanja. Prostor za učenje in inovativnost je odpiral za več podjetij in drugih organizacij, med drugim tudi za Slovensko združenje za kakovost (SZK) in Evropsko organizacijo za kakovost (EOQ). Je tudi Improve inovacijski svetovalec.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Darko Butina

Mimovrste d.o.o.

Darko Butina je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani s smeri management in vodenje. V letu 2010 se je Darko pridružil podjetju Mimovrste, kjer je v drugi polovici leta 2010 nastopil funkcijo (so)direktorja, od prve polovice 2011 naprej pa edinega direktorja podjetja. Pred vodenjem podjetja Mimovrste je bil Darko zaposlen na trebanjskem Trimu, kjer je med drugim vodil Trimovo proizvodno podjetje v Arabskih Emiratih. V letu 2008 se je Darko pridružil podjetju Najdi.si, kjer je do sredine leta 2009 opravljal funkcijo člana uprave pristojnega za iskalniško dejavnost. Poleg samega iskalnika Najdi.si je bil v upravi odgovoren tudi za marketing, prodajo, razvoj programske opreme, IT ter uredništvo. Pred zaposlitvijo v podjetju Najdi.si je Darko ustanovil in vodil podjetje Adeptio, ki je razvilo sistem Povej!, za katerega je dobil nagrado za Najpodjetniško idejo, uspelo pa mu je pridobiti tudi tvegani kapital za razvoj te ideje. Do leta 2005 je Darko opravljal funkcijo prokurista v podjetju NIL, Podatkovne komunikacije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Davor Jakulin

Atech Elektornika d.o.o.

Davor Jakulin je lastnik in ustanovitelj podjetja Atech Elektornika d.o.o.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Davorin Gabrovec

Intera d.o.o.

Davorin Gabrovec je podjetnik, katerega strast so web start-upi, s katerimi se aktivno ukvarja več kot 10 let. Bil je soustanovitelj in CEO Intere (intera.si), CEO web agencije Refresh (refresh.si) ter CEO in soustanovitelj globalnega start-upa Flowr (theflowr.com). Njegov zadnji projekt je podjetje Zepppelin s sedežem v Silicijevi dolini.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Dejan Križaj

Visoka šola za turizem

Dejan Križaj je raziskovalec in višji predavatelj na UP FTŠ Turistici. V doktoratu raziskuje specifike turistične inovativnosti in njenega spodbujanja. Je idejni vodja mednarodno priznanega projekta Banka turističnih priložnosti Slovenije (prejemnik priznanj OECD, UNWTO, EU in SFI) ter vodja strokovne komisije razpisov Slovenske turistične organizacije "Sejalec" in "Snovalec" za ustvarjalne in inovativne turistične predloge in dosežke.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Dino Ivan Tot

Media Lab Holding d.o.o.

Dino Ivan Tot je solastnik in direktor podjetja Media Lab Holding d.o.o. in generalni direktor podjetja Media lab d.o.o. Svojo podjetništko pot je začel še v srednješolskih časih. V Slovenijo se je iz svoje matične države Hrvaške preselil zaradi študija na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. V svoji karieri je kot lastnik podjetja Totalia d.o.o. delal za različna velika podjetja na podorčlju integracij programske opreme in prilagoditve projektov. Kasnje je končal MBA študij na mednarodni šoli COTRUGLI Business School.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Domen Bole

RC IKT

Mag. Domen Bole, vodja Razvojnega centra za informacijske in komunikacijske tehnologije ter podjetniški mentor in svetovalec v programu Go:Global Slovenija v okviru Tehnološkega parka Ljubljana, je po izobrazbi magister ekonomskih znanosti. V času študija kot tudi v gradnji profesionalne kariere se je specializiral za področje podjetništva in gradnje podjetij z uporabo sodobnih metodologij. Poleg teoretičnega podjetniškega znanja je v času službovanja na Javni agenciji za podjetništvo in tuje investicije pridobil tudi praktične izkušnje s svetovanjem slovenskim podjetnikom, ki so želeli vstopiti in razširiti poslovanje na tem tujem trgu. Nadalje je sodeloval pri ustanavljanju in vodil prvi slovenski podjetniški inkubator v tujini -  ENTREv Beogradu. Poleg vodenja inkubatorja je svetoval in mentoriral podjetnike pri razvoju poslovnih načrtov, poslovnih modelov in internacionalizaciji poslovanja. Od leta 2011 vodi Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije, ki je prvi specializiran tehnološki park in inkubator za IKT v regiji. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

dr. Jaka Vadnjal

Jaka Vadnjal je doktoriral s področja podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani leta 2005, kjer je prej tudi magistriral, diplomiral pa je na Fakulteti za strojništvo. Bil je soustanovitelj in sedem let direktor družinskega podjetja. Med leti 2001 in 2006 je bil pomočnik direktorja Pospeševalnega centra za malo gospodarstvo in kasneje Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije. Del magistrskega študija je opravil na univerzi v Stirlingu, Škotska. Dodatno se je izpopolnjeval še na Babson College, ZDA, ILO Torino, Italija, Univerzi Humberside Anglija in PHARE Cegos seminar, Slovenija. Bil je generalni sekretar Sekcije tveganega kapitala SLEVCA, član več domačih strokovnih komisij in nekaj delovnih skupin pri Evropski komisiji. Ima izkušnje s članstvom v nadzornih svetih in upravnih odborih. Deloval je tudi kot svetovalec malim in srednjim podjetjem in svetoval državnim inštitucijam več držav zahodnega Balkana glede načrtovanja sistemov podpore podjetništvu. Objavil je mnoge  storkovne članke in je soavtor številnih učbenikov. Trenutno je dekan in predavatelj na GEA College-Fakulteti za podjetništvo, Ekonomski fakulteti v Ljubljani in Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici. Na Fakulteti za podjetništvo prav tako opravlja naloge direktorja znanstveno raziskovalnega institute, predstojnika katedre za ekonomiko malih podjetij in predsednika senata za mandatno obdobje 2008 do 2011.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

dr. Matej Penca

Horizonte Venture Management GmbH

Dr. Matej Penca je partner in vodja pisarne Horizonte Venture Management v Ljubljani od leta 1994. Dr. Penca je doktoriral na področju kemije na Univerzi v Ljubljani. Pred vstopom v Horizonte je bil izredni profesor na Univerzi v Ljubljani in gostujoči profesor na ameriški National Institutes of Health (NIH). Bil je tudi vodilni raziskovalec več projektov, financiranih s strani Skupnosti za raziskave slovenskega in ZDA-YU Skupnega odbora. Kasneje je bil direktor oddelka za informatiko na Smeltu in svetovalec na Ministrstvu za znanost in tehnologijo pri vladi RS.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

dr. Miroslav Rebernik

Ekonomsko poslovna fakulteta Univerze v Mariboru

Dr. Miroslav Rebernik je redni profesor za podjetništvo in ekonomiko poslovanja na Ekonomsko poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je tudi predstojnik Katedre za podjetništvo in ekonomiko poslovanja ter vodja Inštituta za podjetništvo in management  malih podjetij. Bil je gostujoči profesor na Portland State University in dobitnik Fulbrightove raziskovalne štipendije na Babson College. Je avtor več knjig, vodil je številne domače in mednarodne konference, je vodja programskega odbora mednarodne konference PODIM, predsednik sveta univerzitetnega inkubatorja Tovarna podjemov, predsednik strokovne komisije slovenskega podjetniškega tekmovanja Start up, član ekspertne skupine Evropske komisije SME Policy ,..  Sodeloval je v številnih mednarodnih projektih, je vodja raziskovalnega programa Podjetništvo za inovativno družbo in vodja raziskovalnega tima Global Entrepreneurship Monitor za Slovenijo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Draško Veselinovič

KD Group

Draško Veselinovič je dodiplomski in podiplomski študij opravil na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, številne specializacije s področja financ pa v finančnih institucijah in na fakultetah v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji, Rusiji. Poklicna pot se je začela v Ljubljanski banki, nadaljevala na Ljubljanski borzi, kjer je bil njen vodja za ustanovitev in potem prvi direktor, nato pa nekaj let predsednik uprave Deželne banke Slovenije d.d. Že od zaključka študija na raziskovalnem in pedagoškem področju sodelujem z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani in drugimi fakultetami v Sloveniji in tujini. Bil je nestrankarski član prvega samostojnega slovenskega parlamenta kot poslanec za finance in svetovalec takratne slovenske vlade. Na mednarodnem področju je v svojih krogih aktivno pomagal pri slovenskem osamosvajanju. Danes je glavni izvršni direktor družbe KD Group.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Dušan Vrban

Dušan Vrban je magister marketinga ter lastnik in direktor marketinškega podjetja Kainoto. Do danes je v svoji karieri  kot član ali vodja projekta deloval na različnih področjih marketinga, HRM projektov (raziskave, komunikacija, strategije, obnašanje potrošnikov, spletne komunikacije,…).

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Franc Vidic

dr. Franc Vidic je predavatelj, svetovalec in raziskovalec na področju podjetništva, marketinga in kreiranja znanja. Diplomiral je s področja ocene rudišč, specializiral na temo vodenje preobrata v podjetju, magistrsko in doktorsko delo pa je s področja usposabljanja in kreiranja znanja podjetnikov. Prva zaposlitev je bila v Rudniku urana Žirovski vrh. Po nekaj letih se je odločil za spremembo in se pridružil skupini ustanoviteljev GEA College, njegovo delo je pri razvoju in trženju novih produktov, vzpodbujanju in usposabljanju za rast in razvoj podjetij. Sodeloval pri razvoju poklicnih standardov in pri razvoju izpitnih katalogov ter literature. Veliko energije je vložil v razvoj e-izobraževanja. Poseben izziv je bil ustanovitev in zagon Fakultete za podjetništvo, Centra višjih šol v okviru GEA College, ter še nekaterih podjetij.

Je avtor več strokovnih člankov in monografij:  Marketinški pripročnik, Tržne strategije z mala podjetja, .... Priročnik: Kako narediti dober poslovni načrt je  med največkrat uporabljenimi z nabora knjig na »Ibook store«. Je ekspert za podjetniški marketing in mreženje, sodeluje in svetuje podjetnikom ter predava na več fakultetah in univerzah po Evropi.  

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Goran Novković

Goran Novković je diplomiral iz novinarstva na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. V letih 1994-1998 je bil novinar časnika Finance, v obdobju med 1998 in 2004 novinar in namestnik odgovorne urednice Gospodarskega vestnika, ob tem pa tudi odgovorni urednik marketinške revije Splet in vodja projekta Gazele. Od leta 2004 do 2007 je delal kot novinar in namestnik odgovornega urednika časnika Finance. V letu 2007 je prevzel mesto odgovornega urednika Žurnal24 in Žurnal, leta 2010 pa je postal še predsednik uprave družbe Žurnal media. Slednji funkciji je opravljal do sredine marca letos.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Gorazd Lampič

Elaphe d.o.o.

Gorazd Lampič je soustanovitelj in direktor podjetja Elaphe, kjer razvijajo in-wheel elektromotorje za pogon električnih avtomobilov in drugih vozil. Ja strokovnjak na področju elektromotorjev, električnih vozil in obnovljivih virov energije. Pri svojem delu uporablja znanja fizike in drugih vej naravoslovja ter izkušnje iz podjetništva, športa, strateških iger ter ekipnega dela. Gorazd poudarja pomen celovitega razmišljanja in delovanja ter sočasno upoštevanje znanstvenih, ekonomskih in socioloških vsebin. Skupaj z močno ekipo ambicioznih in strokovno usposobljenih strokovnjakov postaja Elaphe eden izmed pomembnejših globalnih igralcev na področju razvoja in-wheel elektromotorjev. Svoje izkušnje je pripravljen prenašati na poštene mlade ljudi z močno voljo in objektivno smiselno vizijo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Gregor Cuzak

Gregor Cuzak je svetovalec na področju trženja in strategije. Njegove reference so: Mimovrste, Tuš, NIL, iTivi, DLabs. Podjetjem pomaga pri širitvi na mednarodne trge.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Gregor Pipan

XLAB d.o.o.

V letu 2001 je ustanovil podjetje XLAB in leta 2003 raziskovalno skupino XLAB Research, ki jo od leta 2005 tudi vodi. Raziskovalna skupina uspešno sodeluje v nacionalnih in mednarodnih raziskovalno razvojnih projektih. Gregor Pipan je organizacijsko ali znanstveno vodil ekipe na devetih nacionalnih raziskovalnih projektih, štirih projektih 6.OP in sedmih projektih 7.OP. V letih 2001-2010 je kot raziskovalec sodeloval na številnih raziskovalnih projektih s področja porazdeljenih sistemov (DeDiSys, XtreemOS, SLA@SOI, Contrail ipd.). Njegovo znanstveno delovanje v teh projektih je bilo usmerjeno predvsem v porazdeljeno iskanje in nadzor virov ter arhitekturo porazdeljenih sistemov. Med pomembnejše raziskovalne dosežke šteje zasnovo in prototipno implementacijo storitvenega vodila DIXI v projektu XtreemOS in zasnovo lokacijsko zavednega prekrivnega omrežja. Sodeloval je tudi pri zasnovi in izvedbi storitev imenika in iskalnika virov ter registra storitev. Med letoma 2005 in 2010 je raziskoval področje iskanja virov v velikih porazdeljenih sistemih s pomočjo geometrijskih algoritmov. Razvil je algoritem gradnje v evklidski prostor vpetega drevesa, ki omogoča minimizacijo skupne dolžine povezav pri omejenem radiju drevesa, in hevristiko za gradnjo najmanj utežene triangulacije, ki omogoča učinkovito porazdeljeno izvedbo takšne triangulacije. Od leta 2008 se ukvarja s problemi povezanimi z računalništvom v oblaku. Tu ga predvsem zanima področje hibridnih arhitektur in vmesnikov ter podpora mobilnim uporabnikom in storitvam.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Gregor Rebolj

Klika d.o.o.

Gregor Rebolj je direktor in solastnik računalniškega podjetja Klika d.o.o. Že kot študent računalništva je v podjetju Hermes Softlab kot vodilni inženir delal na projektu, ki se je pozneje razvil v joint venture podjetje s 30 razvijalci v Ljubljani in prodajo v Ameriki. Po koncu tega projekta je skupaj s še štirimi glavnimi razvijalci ustanovil Kliko z željo vzpostaviti sodobni inovacijski center za razvoj programske opreme.

Danes je Klika vodilno slovensko podjetje za razvoj spletnih in mobilnih aplikacij, pri čemer je posebna pozornost namenjena strokovnosti in prijaznosti do uporabnika. Trenutno v Kliki dela 45 programerjev, ki imajo posebno strast do sodobnih tehnologij in razvoja napredne programske opreme predvsem na področju razvoja mobilnih aplikacij v različnih industrijah kot so bančništvo, zavarovalništvo, turizem, telekomunikacije, založništvo in lokacijske storitve. Klika z lastno rešitvijo Trafika vsem založnikom v Sloveniji ponuja učinkovito storitev objavljanja lastnih vsebin prek mobilnih naprav.

Januarja 2012 je Klika postala del globalne skupine Sportradar, največjega ponudnika športnih podatkov na svetu. Klika je tako poleg obstoječe dejavnosti prevzela tudi naloge centra za razvoj mobilnih aplikacij za skupino Sportradar.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Igor Andrenšek

Sinhro d.o.o.

Igor Andrenšek je direktor podjetja Sinhro. Podjetje je agencija, specializirana za mobilne komunikacije. Podjetje se je na slovenskem trgu uveljavilo s Simobilovo storitvijo Minusiraj. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Igor Voljc

Fario Consulting d.o.o.

Igor Voljc je lastnik podjetja Fario Consulting, ki nudi prodajne, marketinške in druge poslovne svetovalne storitve.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Ivan Vučetić

MBA friends d.o.o.

Ivan Vučetić je idejni vodja in eden od 22 soustanoviteljev MBA Holdinga, novoustanovljenega podjetja lastnikov iz 5 držav regije. Podjetje je aktivno na področju organizacije poslovnih dogodkov, mreženja (www.mba-friends.com) in poslovnega svetovanja za start-up podjetja.

Rojen v Puli na Hrvaškem, študiral navtiko v Reki in v Portorožu zaključil študij turizma. Tekom študija je delal čez poletje v ZDA, kjer je spoznal delo v storitvenem sektorju in ameriški pristop h delu.  Po zaključku študija turizma se je najprej zaposlil kot IT broker v podjetju Orfik. Delo je bilo globalno, saj je podjetje poslovalo po celem svetu od Hong Konga, Dubai-ja do Rotterdama. Ob delu je vpisal specialistični študij menedžmenta, da bi dodatno razvil vodstvene in organizacijske sposobnosti.

Naslednji zaposlitveni izziv je predstavljajo vodenje  prodaje na Zaposlitev.net, prodaja oglasov za prosta delovna mesta, zelo kmalu pa je dobil ponudbo za Vodjo prodaje v industriji plastike, kjer se je dodatno veliko naučil, od optimizacije procesov, zmanjšanju stroškov, planiranju proizvodnje, organizacije skladiščenja, odpreme blaga itn.

V želji, da še dodatno izboljša svoje zanje nemščine je sprejel ponudbo za delo v nemško-avstrijskem multi-nacionalnem podjetju, ki proizvaja plastično embalažo po celem svetu. Kot Vodja prodaje je bil odgovoren  za Adriatik regijo (od Srbije do Italije). V tem času je zaključil Interno akademijo v korporaciji, hkrati pa končal študij MBA na Cotrugli Business School v Zagrebu.

Ivanu je všeč doseči težko dosegljive cilje in je svetovni prvak v motiviranju ljudi. Prepričan je, da je človeški kapital ključni dejavnik za uspeh podjetja in regije.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Iztok Kramberger

Iztok Kramberger je doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko z doktorsko dizertacijo »Določanje položaja krožnih formacij pri taktilni komunikaciji v navideznih vmesnikih«. Njegovo raziskovalno delo sega predvsem na področja računalniškega vida in digitalne obdelave slik v domeni navidezne ter dodane resničnosti, pri tem pa njegovo razvojno delo vključuje znanja od strojno pospešenega digitalnega procesiranja signalov, do načrtovanja vgrajenih sistemov, itd. Do danes je objavil številne znanstvene prispevke. Danes je podpredsednik Sveta za elektronske komunikacije RS in član odbora za znanost in tehnologijo Obrtne zbornice Slovenije ter strokovni recenzent za znanstveno revijo Optical Engineering, ter asistent za področje elektronike in telekomunikacije na FERI. Ob svojem pedagoškem in raziskovalnem delu se sooča z vodenjem študentskih raziskovalnih projektov in vodenjem razvojnih industrijskih projektov z več industrijskimi partnerji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Iztok Lesjak

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.

Iztok Lesjak se je z raziskovalno dejavnostjo pričel ukvarjati leta 1980 kot raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan in karierno pot nadaljeval kot vodja projekta Tehnološkega parka na Inštitutu Jožef Stefan. Sodeloval je pri strategiji razvoja tehnoloških parkov v Sloveniji in od leta 1995 vodi Tehnološki parka Ljubljana d.o.o., ki je postal samostojna gospodarska družba . Sodeloval je pri raziskovalnih in razvojnih projektih na področju procesnih nadzornih sistemov in digitalne telefonije, katerih rezultat so tudi podeljen patenta in pet tehničnih inovacij. Sedaj sodeluje in koordinira aplikativne projekte, katerih namen je spodbujanje inovativne podjetniške kulture v Sloveniji, prenos dobrih praks s področja spodbujanja inovacij in tehnološkega transferja iz akademske sfere v gospodarstvo. Uspešno je izvedel investicijski infrastrukturni projekt za izgradnjo Tehnološkega parka Ljubljana Brdo (7 objektov, 61.000 m2 površin, 42 milijonov €).  Vodi proces svetovanja in izvajanja programov za visokotehnološka podjetja, ki so vključena v Tehnološki park Ljubljana. Iztok Lesjak je avtor in soavtor številnih znanstvenih publikacij, konferenčnih prispevkov in člankov s področja spodbujanja inovativnega podjetništva, podpornega podjetniškega okolja kot so tehnološki parki in inkubatorji, gospodarskega razvoja Slovenije ter inovativnih storitev in specifičnih programov za visokotehnološka podjetja v tehnoloških parkih. V obdobju delovanja v Tehnološkem parku Ljubljana je ovrednotil preko 200 poslovnih načrtov različnih podjetniških pobud.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jan Isakovič

Artesia d.o.o.

Jan Isakovič je diplomiral na Ekonomski fakulteti in Fakulteti za računalništvo. Njegovo delo vključuje izkušnje s področja socialnih medijev, mobilnih storitev in produktnega vodenja iz lastnega podjetja Artesia d.o.o., trenutno pa je zaposlen kot inovacijski inženir na podjetju Nil, vodilnem slovenskem podjetju s področja podatkovnih komunikacij, kjer skrbi za procese generiranja idej in definicije produktov ter storitev.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jan Pinterič

Jan Pinterič je član uprave Združenja YES, ki v Sloveniji združuje 160 posameznikov, ki so na svojem področju delovanja dosegli vidne dosežke. Združenje YES je bilo ustanovljeno z namenom, da poveže generacijo mladih in talentiranih posameznikov iz različnih področij delovanja, z namenom ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega okolja v katerem bodo mladi lahko neomejeno uresničevali svoj potencial. Od leta 2006 je Združenje YES aktivno tudi v mednarodnem okolju in preko mreže partnerskih in lastnih organizacij omogoča druženje s podjetniki, gospodarstveniki in drugimi izstopajočimi mladimi posamezniki iz vse Evrope. Združenje YES ima tako željo postati vodilna mreža mlajših uspešnih posameznikov na področju širše regije v JV Evropi. Jan Pinterič je tudi lastnik in član uprave družbe G.L. d.d. in izvršni direktor podjetja DOT.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jana Petkovšek Štakul

Dnevnik

Jana Petkovšek je diplomirana novinarka. Prve izkušnje si  je kot študentka nabirala na nacionalni televiziji in utrjevala temelje teleteksta, tiskan medij pa je spoznavala skozi dela na Republiki, od leta 1998 pa dela na Dnevniku. Bila je urednica dopisništva in Ljubljane. Je urednica rubrike Zaposlitev&Kariera  ter rubrike Gazela. Sodeluje v projektu Zlata nit in Gazela ter drugih dogodkih. Leta 2008 je prejela priznanje InCo gibanja za inovativno novinarstvo. Aktivna je na številnih področjih razvoja družbene odgovornosti, o kateri redno objavlja prispevke ter tako ustvarja razumevanje in krepi zavedanje za več družbene odgovornosti v Sloveniji. Članke objavlja tako v tiskani, kot tudi v elektronski izdaji, sodeluje pa v dogodkih tudi izven zahtev svoje novinarske hiše.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Janez Bešter

Janez Bešter je profesor na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in predstojnik Laboratorija za telekomunikacije (LTFE). Njegovo raziskovalno, razvojno in pedagoško delo je povezano s področjem načrtovanja, realizacije in vodenja telekomunikacijskih sistemov in storitev ter z uporabo informacijsko komunikacijskih tehnologij na področju izobraževanja. Sodeloval je tudi pri ustanovitvi slovenske Tehnološke mreže ICT, ki združuje več kot 50 podjetij, ustanov in organizacij. Z vzpostavitvijo OpenLaba v Kranju je poskrbel za nov model promocije inovativnosti in podjetništva med mladino. Namen Open Laba je omogočiti mladim dostop do ustvarjalnega okolja, kjer lahko eksperimentirajo, raziskujejo, pridobivajo nova znanja ter začnejo razmišljati o svoji karieri in prihodnosti. Aktivno je sodeloval pri zasnovi in izvedbi prireditev Teleinfos ter osrednje slovenske tehnološke prireditve Hevreka!, je eden izmed ključnih avtorjev pobude ustanovitve Visokošolskega inovacijskega središča Tehnološkega design centra, ki predstavlja nov pristop k povezovanju izobraževalne, raziskovalne in podjetniške dejavnosti. Sodeluje v številnih mednarodnih tehnoloških povezavah in pobudah ter si prizadeva za okrepitev sodelovanja med šolstvom, znanostjo in gospodarstvom ter za vzpostavitev ekosistema talentov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Janez Žezlina

Janez Žezlina je diplomiral na Ekonomski fakulteti  v Ljubljani in magistriral na Fakulteti za družbene vede, smer menedžment in delovna razmerja. Kot uni. dipl. ekonomist je v okviru lastne marketinške agencije deloval na področju direktnega marketinga, promocije in pospeševanja prodaje različnih blagovnih znamk, izobraževanja in vodenja projektov. V podjetju Socius je od leta 2001 deloval kot vodja projektov na področju upravljanja človeških virov in organizacijskega svetovanja. Bil je tudi član Sociusove mednarodne ekipe svetovalcev, ki je skupaj z IFC-jem uvajala standarde korporativnega upravljanja v regiji (Srbija, Bosna in Hercegovina). Od leta 2009 deluje kot partner, svetovalec in trener v podjetju Energos d.o.o., kjer se ukvarja s poslovnim in kadrovskim svetovanjem. Je tudi avtor številnih člankov s področja razvoja potenciala podjetij in posameznikov, upravljanja talentov, razvoja vodstvenih kompetenc in strateškega upravljanja kadrov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Janko Jenko

Maxtel d.o.o.

Janko Jenko je izkušen podjetnik, saj je bil lastnik ali solastnik velikega števila podjetij, med njimi Eurocom ter PCX Computers, ki je bilo eno največjih računalniški podjetij v Sloveniji.

Trenutno je prokurist v podjetju Maxtel d.o.o., podjetju za telekomunikacije in informacijski inženiring.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jasna Petan

Jasna Petan, MBA, s svojimi dolgoletnimi in bogatimi interdisciplinarnimi izkušnjami na področju marketinga, upravljanja blagovnih znamk ter modnega dizajna dobro ve, kaj je tisto, kar zares prepriča končnega uporabnika. Strateško vodenje GDS, ki iz faze uvajanja prehaja v fazo rasti življenjskega ciklusa, ji je tako pisano na kožo, občutek za izvirnost designa ter priložnost vodenja vrhunskega kreativnega tima pa k temu samo še doda svoje. Vedno znova presenečati in navduševati z novimi in izvirnimi dizajni je namreč življenjski stil in poslovna filozofija zaposlenih v GDS.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jožef Bradeško

SID banka d.d.

Jožef Bradeško je član uprave SID banke d.d.  Po izobrazbi je diplomirani inženir računalništva, magistriral pa je s poročja ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Na svoji karierni poti se je udejstvoval v različnih organizacijah, med drugim je bil med leti 1997 in 1999 glavni dealer pri Banki Slovenije,Centralnobančne operacije, kasneje pa šest let namestnik direktorice Banke Slovenije. Med leti 2005 in 2007 je bil direktor službe za upravljanje s tveganji in v.d. direktorja oddelka Zaledje in plačilni promet. Od leta 2007 je član uprave SID banke d.d., pristojen za podorčja informatike, zaledja in plačilnega prometa, računovodstva, bonitetnega oddelka in službe za upravljanje tveganj ter skupno pristojen za strateške in kontrolne službe banke. Je tudi predsednik komisije za upravljanje z bilanco SID banke, predsednik nadzornega sveta SID-Prve kreditne zavarovalnice in član protikrizne delovne skupine pri Vladi RS. Poleg vseh naštetih funkcij je tudi avtor in soavtor številnih strokovnih publikacij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jugoslav Petković

Jugoslav Petković je podjetnik in internetni veteran, ki je svojo podjetniško pot začel pri 16 letih, podjetje pa odprl pri 18 letih. Je soustanovitelj največje slovenske spletne trgovine mimovrste=) in Domence oz. D.labs, kjer najboljši strokovnjaki naročnikom pomagajo razvijati posel na internetu.

Med letoma 2006 in 2011 je deloval kot direktor obeh podjetij, ki sta v tem času zrasli s 5 milijonov € prodaje in 35 zaposlenih na več kot 20 milijonov € in preko 100 zaposlenih. Podjetji sta prejeli tudi številna priznanja, med drugim sta bili finalist Zlate niti za najboljše delodajalce, bronasta Gazela ter Družini prijazno podjetje. Podjetje mimovrste=) je v letu 2011 prejelo investicijo tujega strateškega partnerja v višini 3 milijone € za mednarodno širitev.

Jugoslav v zadnjem času z nasveti in mentorstvom pomaga številnim slovenskim startupom in aktivno pomaga graditi in izboljševati ekosistem za nastanek in razvoj mladih podjetij. Njegova specialnost je razvoj produktov za končne kupce. Je tudi aktiven mentor v angleškem pospeševalniku Seedcamp, deluje kot poslovni angel, veliko prostega časa pa posveča kulinariki.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jure Ferlež

LiveNetLife d.o.o.

Jure Ferlež je soustanovitelj in direktor podjteja LiveNetLife d.o.o., podjetja, katerega storitev omogoča kontekstualno sodelovanje v realnem času, kar pedstavlja nov kanal komunikacije med ljudmi na spletu.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jure Mikuž

Jure Mikuž je ustanovil prvi slovenski sklad tveganega kapitala, v katerega so svoj kapital vložila uveljavljena slovenska podjetja, kot so GZS, Gorenje, Sava, Kolektor, FMR, Instrumentation Technologies ipd. Jure je član nadzornih svetov in upravnih odborov v družbah Celtra, Tab Systems in Novitim, aktivno spodbuja podjetniško kulturo ter redno nastopa kot predavatelj na temo financiranja podjetij in procesa pridobivanja kapitala na različnih podjetniških dogodkih v Sloveniji in tujini. Predno je prevzel vodstvo družbe RSG Kapital je bil pomočnik vodje upravljanja sredstev pri KD Gropu in borzni posrednik borzni posrednik pri borzno posredniških družbah eBrokers ter Poteza BPH, kjer je vodil oddelek borznega posredovanja in zalednih služb. Jure je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekononomist in specialist management.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jure Poljšak

Abanka Vipa d.d.

Jure Poljšak je samostojni svetovalec za podjetniške finance v Abanki Vipi d.d. in prokurist družbe Analožbe d.o.o. V svoji karieri je v okviru različnih funkcij vodil oz. sodeloval pri številnih projektih domačih in tujih podjetij ter bank na naslednjih področjih:
• Prevzemi in združitve (M&A)
• Tvegani in zasebni kapital
• Prestrukturiranje
• Strukturiranje različnih transakcij (izdaja obveznic in delnic, projektno financiranje, debt-to-equity, alternativne oblike investicij) 
• Upravljanje s tveganji in finančno načrtovanje

Je tudi avtor številnih člankov v domačih in mednarodnih strokovnih revijah.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jure Soklič

CentrSource

Jure Soklič je magister ekonomije. Svoje bogate izkušnje pridobil kot direktor v podjetjih Studio Moderna Group in Linea Directa Communications. Trenutno vodi CentrSource EMEA.

Njegova področja znanja so prodaja, vodenje in marketing.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Jure Zadravec

Genelitik d.o.o.

Jure Zadravec je dirketor in soustanovitelj podjetja Genelitik d.o.o., v katerem se ukvarjajo z razvojem in trženjem naprednih genetskih analiz LifeGenetics. Z njimi želijo posameznikom predstaviti kaj je bilo o njihovih genih ugotovljeno v priznanih raziskavah po vsem svetu, z namenom ohranjanja zdravja in preprečevanja obolenj.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Karin Lušnic

KLBV d.o.o.

Karin Lušnic je pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z veljavno licenco in dovoljenjem za delo Slovenskega inštituta za revizijo in pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z veljavno licenco ameriškega združenja ocenjevalcev vrednosti (American Society of Appraisers). Od leta 2008 dalje posluje v lastnem podjetju KLBV d.o.o., ki je specializirano za področje vrednotenja in finančnega svetovanja ter uspešno sodeluje s srednjimi in velikimi podjetji v regiji.
 

Pred tem je bila zaposlena v družbi KPMG poslovno svetovanje d.o.o., kjer je delala na področju finančnega svetovanja (Financial Advisory Services) in si pridobila izdatne izkušnje pri delu z vodilnimi regijskimi korporacijami tako na področju ocenjevanja vrednosti kakor tudi na področju transakcijskih storitev (skrbni pregledi poslovanja).
Poleg strokovnega dela na projektih je Karin Lušnic angažirana tudi kot predavateljica za področje ocenjevanja vrednosti v izobraževalnem programu Slovenskega inštituta za revizijo.
 

Strokovna področja delovanja:
• Pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij pri Slovenskem inštitutu za revizijo
• Pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z veljavno ameriško licenco American Society of Appraisers (ASA)
• Sodna izvedenka za področje ekonomija – poslovne finance
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Katja Šegedin Zevnik

Data d.o.o.

Katja Šegedin Zevnik je solastnica podjetja Data d.o.o., ki je bilo ustanovljeno pred 22 leti, skupaj z Alešom Zevnikom. Pred dvema letoma jima je evropska komisija podelila nagrado European Enterprise Awards za leto 2010 za izboljševanje podjetniškega okolja, in to za projekt točke VEM. Zdaj ima podjetje 28 zaposlenih, ki se ukvarjajo s podjetniškim svetovanjem, izobraževanjem in računovodskimi storitvami.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Klemen Španinger

Dia Genomi d.o.o.

Klemen Španinger je diplomiral leta 2006 na Fakulteti za farmacijo in istega leta opravil strokovni izpit za magistra farmacije. Leta 2011 je uspešno zagovarjal doktorat s področja biokemije in molekularne biologije na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Za diplomo s področja molekularne biokemije je prejel Prešernovo nagrado. Raziskovalno delo je nadaljeval kot mladi raziskovalec na Centru za funkcijsko genomiko in biočipe, Inštitut za biokemijo, Medicinska fakulteta v Ljubljani. Tukaj se ukvarja s proučevanjem vpliva eritropoetina na razvoj raka dojke ter nevroprotektivnega delovanja. Pri svojih raziskavah uporablja kvantitativnega PCR v realnem času ter DNK mikromreže. Del svojega raziskovalnega dela na področju eritropoetina je opravil v laboratoriju prof. Arthurja J. Sytkowskega na Harvard Medical School, Boston, ZDA. Poleg tega se je izpopolnjeval v tehnikah določanja eritropoetina v Agence Francaise de lutte contre le dopage (AFLD). Leta 2008 je prejel tudi štipendijo Svetovne federacije znanstvenikov (WFS) za boj proti planetarnim spremembam. Aktivno je udeležen tudi pri poučevanju biokemije II študentov na Medicinski fakulteti.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Kristina Kočet

Tiko Pro d.o.o.

Kristina Kočet je diplomirala na Fakulteti za ekonomijo v Mariboru. Že v času študija je ustanovila podjetja TIKO PRO d.o.o., ki je danes eno vodilnih slovenskih podjetij na področju priprave projektne dokumentacije za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev iz EU. S pomočjo ekipe je dosegla, da lahko tudi lastnik majhnega podjetja postane "pogrešljiv" in s tem da priložnost drugim v podjetju. V letu 2013 je bila izbrana za Mlado podjetnico leta. V podjetju skrbi za internacionalizacijo in razvoj novih produktov. 

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Ksenija Špiler Božič

Ksenija Špiler Božič je diplomirala iz ekonomije, bila pet let zaposlena v komerciali velikega slovenskega podjetja, od leta 1993 pa deluje kot samostojna podjetnica na področju trgovine, svetovanja in kadrovanja. Med študijem osebnostnega razvoja in psihodinamike skupin na zavodu Karnion se je usposobila za spretno povezovanje in uporabo sodobnih psihodinamskih šol, kot so transakcijska analiza (diploma TA 101), geštalt, realitetna terapija in nevrolingvistično programiranje (Certifikat Praktik NLP). Danes kot poslovni trener v podjetju BB Svetovanje d.o.o. odlično vodi in izvaja delavnice kreativne komunikacije v različnih gospodarskih družbah. Svoje programe je certicifirala tudi pri partnerju podjetja BB Svetovanje, skupini Genesis, znani mednarodni skupini na področju HR svetovanja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Lojze Bertoncelj

30 Lean d.o.o.

Lojze Bertoncelj je soustanovitelj in partner podjetja 30Lean. Je mentor vitkega inoviranja v večjih, že uveljavljenih organizacijah, mentor štartnikom in član nacionalne komisije za start:up leta. Je pobudnik modela brezplačne e-knjige Delaj vitko. V preteklosti »serijski« inovator novih poslovnih modelov v večjih sistemih (Iskra, GZS, Mladinska knjiga, Merkur). Po izobrazbi je magister ekonomije, diplomiran elektro inženir.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Luka Birsa

Visionect d.o.o.

Luka Birsa je lastnik podjetja Visionect d.o.o. in se ukvarja z razvojem in izdelavo inovativnih rešitev s primarnim fokusom na izredno nizki porabi energije, visoki robustnosti in naprednih brezžičnih povezavah.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

mag. Jaka Lenardič

Enki d.o.o.

Mag. Jaka Lenardič vodi oglaševalsko agencijo ENKI, ki je specializirana za on-line komunikacije in se ponaša z naslovom spletna agencija leta 2012 (GZS, Netko natečaj). V svoji karieri je soustvarjal za številne znane blagovne znamke, kot so: OMV, Pfizer, Spar, Unilever, HiPP, Mazda, Vzajemna, Krka, Nestle idr., redno tudi predava in je soavtor več prodajno zelo uspešnih izobraževalnih priročnikov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Maja Bogataj Jančič

Inštitut za intelektualno lastnino

Maja Bogataj Jančič je diplomantka Pravne fakultete v Ljubljani (1996). Magistrirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani (1999, ekonomija), Harvard Law School (2000, pravo) in Facoltá di Giurisprudenza di Torino (2005, intelektualna lastnina). Doktorirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani (2006, avtorsko pravo).Med študijem v tujini je prejela štipendije Banke Slovenije in štipendijo Ron Brown ameriške vlade. Leta 2000 je prejela nagrado mlada pravnica leta Društva pravnikov Slovenije. Je avtorica številnih člankov s področja intelektualne lastnine in soavtorica več knjig s področja interneta in prava intelektualne lastnine. Njeno raziskovalno in akademsko delo je osredotočeno na intelektualno lastnino, zlasti avtorsko pravo. Sodeluje pri številnih mednarodnih projektih. Je razsodnica v postopkih za alternativno reševanje domenskih sporov za domenski prostor .si. Na Pravni fakulteti v Ljubljani je v šolskem letu 2001/2002 in 2002/2003 vodila seminarje internet in pravo. Vodila je projekt Creative Commons Slovenija, za katerega je zdaj svetovalka vodji za pravna vprašanja. Je ustanoviteljica in vodja Inštituta za intelektualno lastnino.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Maja Makovec Brenčič

Maja Makovec Brenčič je izredna profesorica EF UL. Je predsednica Društva za marketing Slovenije in podpredsednica Oglaševalskega razsodišča pri SOZ, predsednica ali članica programskega sveta Slovenske marketinške konference, članica marketinškega sveta OKS in predsednica komisije nagrade SPORTO. Je tudi soustanoviteljica in predsednica Študentske poslovne konference, ki povezuje raziskovalno delo študentov s potrebami podjetij. Je članica vrste slovenskih in mednarodnih strokovnih ter znanstvenih združenj s področja mednarodnega poslovanja in trženja (AIB, EIBA, AMA) in do leta 2011 predstavnica izvršnega odbora največjega evropskega akademskega združenja za trženje (EMAC). V letu 2011 je tudi predsedovala kongresu EMAC, ki je potekal na Ekonomski fakulteti Univerze Ljubljani. Objavlja v uglednih znanstvenih in strokovnih revijah s področja mednarodnega poslovanja in trženja, tako doma kot v tujini. Svoja znanja prenaša tudi v slovenska mednarodno delujoča podjetja, saj svetuje na področju internacionalizacije, razvoja trženja in trženjskih strategij. Je tudi podpredsednica Komisije za kakovost UL, članica Komisije za kakovost EF ter predsednica Sveta NAKVIS.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Maja Ravnikar

Nacionalni inštitut za biologijo

Maja Ravnikar je doktorirala leta 1991 na Oddelku za biologijo, Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani, ki ji je tudi podelila naziv izredni profesor za področje biotehnologije.  Leta 1984 se je zaposlila na Nacionalnem inštitutu za biologijo. Od leta 2001 vodi Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo s 37 zaposlenimi. Je strokovni vodja Instrumentalnega centra Planta, ki je bil ustanovljen leta 1994. Od leta 1999 vodi raziskovalni program “Biotehnologija in sistemska biologija rastlin. Vodi pooblaščeni diagnostični laboratorij za določanja mikroorganizmov za potrebe Fitosanitarne uprave (MKGP), fitosanitarne inšpekcije in intenzivno sodeluje s podjetji. Poleg tega je članica številnih domačih in mednarodnih združenj.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Maria Mack

Lakeside Science & Technology Park

Maria Mack je karierno pot pričela v podjetju Nixdorf Computer na Dunaju in sicer s področja kadrovskega managementa in trženja. V času službovanja v podjetju Kreiger Computer Products iz Celovca je izkušnje je nadgradila z znanjem na področju financ in računovodstva. Leta 1998 je prevzela vodenje odnosov z javnostmi pri Koroškem skladu za pospeševanje gospodarstva (KWF) ter sodelovala pri snovanju in razvoju Znanstvenega in tehnološkega parka Lakeside. Od leta 2004 je vodja Lakeside Science & Technology Park, kjer ima priložnost tvorno prispevati h gospodarskemu razvoju regije. Njeno sodelovanje v programu je rezultat dolgoletnega sodelovanja med tehnološkima parkoma ter njenega prispevka v okviru projekta čezmejnega sodelovanja. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marjana Majerič

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.

Marjana Majerič je magistrirala iz podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in specialist na področju poslovodenja in organizacije malih podjetij . Zaposlena je kot pomočnica direktorja v Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o. Njeno delo je osredotočeno na svetovanje podjetjem pri pripravi poslovnega načrta, pri izdelavi strategije rasti ter pri pridobivanju ustreznega financiranja za rast podjetja. Je častna članica strokovnega sveta Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja – LUI, članica nacionalne skupine za pripravo Slovenskega nacionalnega programa o lastniškem financiranju podjetij ter članica uredniškega odbora mesečnika SLEVC-a. Je tudi dobitnica prestižne nagrade Ameriške vlade – Woman and Entrepreneurship.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marko Jaklič

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Marko Jaklič je na Ekonomski fakulteta v Ljubljani zaposlen kot redni professor za področje poslovne ekonomije. Ukvarja se  strateškim managementom, organizacijo, politiko konkurenčnosti in institucionalno ekonomijo.  Vpleten je v mnoge mednarodne raziskovalne projekte s področja institucij v gospodarskem razvoju. Objavil je mnogo člankov v mednarodno priznanih revijah in napisal prispevke za knjige s področja poslovanja in razvoja managementa. Je predstojnik Inštituta za socio-ekonomsko in poslovno evalvacijo na Ekonomski fakulteta v Ljubljani. Bil  je in je še član večih nadzornih svetov podjetij in bank. Je pri OECD certificiran izobraževalec članov nadzornih svetov in član izpitne komisije za certifikat pri Združenju nadzornikov Slovenije.

Že več kot 18 let deluje na področju moderatorskega svetovanja in moderatorskega izobraževanja  (“akcijskega učenja”) vrhnjih managerjev.  Sodeluje oziroma je sodeloval z mnogimi slovenskimi podjetji in organizacijami predvsem  na področju strateškega razvoja (procesa) in organizacije (na primer SID banka, Zavarovalnica Triglav, Abanka, Skupina Nova KBM, Sava, TCG Unitech Lth, JUB, Helios, Kolektor, Iskra, Skupina Mladinska knjiga, Unichem, Actual, Adria Mobil, Kovinoplastika Skupina, HIT, PKZ, Zavod za transfuzijsko medicino, Triglav-Zdravstvena zavarovalnica, Tehnološke platforme, Center odličnosti CoBIK, Skupina Unior, Skupina Talum, Mreža IKT,…).  Vodi projekt COINVEST, ki v okviru nekaj centrov odličnosti pripravlja podjetniško-svetovalno platform in investicijsko konferenco za nova in rastoča podjetja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marko Kokol

mimeIT d.o.o.

Marko Kokol je lastnik podjetja mimeIT d.o.o., podjetja za varno elektornsko poslovanje in vodja razvoja v podjetju Virtua d.o.o.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marko Maher

spletnaPOSTAJA d.o.o.

Marko Maher je direktor in večinski lastnik podjetja spletnaPOSTAJA d.o.o., ki razvija inovativne spletne rešitve. Vizija spletnePOSTAJE je postati prepoznavno evropsko IT podjetje, ki bo z znanjem in profesionalnim pristopom celovito reševalo spletne izzive svojih naročnikov. Marko je osem let intenzivnih izkušenj na področju spletnih strani, trgovin in aplikacij, kot glavni načrtovalec in idejni vodja, pomagal združiti v koncept spletnih rešitev Booster. Vodi tudi belgijsko podružnico, ki skrbi za prodajo spletnih rešitev Booster na belgijskem trgu ter se aktivno pripravlja na prodor na nov trg. Marko je perfekcionist, ki nikoli ni zadovoljen s povprečjem, temveč izključno z optimalno izpopolnjenimi rešitvami.

 

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marko Seršen

Energen d.o.o.

Marko Seršen je lastnik in direktor podjetja Energen d.o.o., ki se ukvarja z energetskimi storitvami. Svojim naročnikom ponujajo rešitve na področju oskrbe z energijo. Podjetje je vodilni ponudnik manjših sistemov za istočasno proizvodnjo električne in toplotne energije.  Svojo dejavnost  so z razvojem lastne storitve enerSAVE, ki je bila uvrščena med tri najpodjetniške ideje v leto 2009, razširili na področje celovitega pristopa k zmanjševanju stroškov za energijo. Skupaj z lastnimi rešitvami in rešitvami poslovnih partnerjev nudijo pogodbeno oskrbo z energijo svojim naročnikom, ki jim zagotavljajo dobavo energije po konkurenčnih cenah brez potrebne investicije v lastno energetsko opremo. Obenem svojim naročnikom  nudijo energetski monitoring in ciljno spremljanje porabe energije. V večini primerov uspejo strankam znatno znižati stroške za energijo in posledično emisije toplogrednih plinov. Podjetje v zadnih letih beleži skokovito rast poslovanja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marko Stijepić

Marko Stijepić je glavne izkušnje pridobil kot vodja marketinga in prodaje edinega slovenskega tiskanega medija v angleškem jeziku The Slovenia Times. Kot specialist za medije bo z vami delil izkušnje pri nujnosti vzpostavitvi zdravega odnosa s poslovnimi in splošnimi mediji, pripravi korporativne komunikacijske strategije in vam dal vpogled v to, kako se danes učinkovito pogajati za objave v medijih. Njegove kompetence segajo tudi na pozicioniranje podjetja skozi poslovne dogodke, organizacijo poslovnih dogodkov na najvišji ravni, učinkovito pripravo na sejemske nastope v tujini, poslovno mreženje, ustvarjanje novih izdelčnih znamk in uvajanje tehnologij v oblaku za mala in srednja podjetja (predvsem na področju prodaje in marketinga).

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marta Turk

Območna zbornica Ljubljana

Marta Turk je predsednica Območne zbornice Ljubljana in podjetnica, ki je že pred osamosvojitvijo Slovenije z znanjem elektornike in računalništva ustanovila uspešno grafično in založniško podjetje Biro M v Ljubljani. Je ustanoviteljica in direktorica Zavoda za razvoj družinskega in ženskega podjetništva Meta. S številnimi proijekti se že vrsto let osredotoča na nizek delež Slovenk v podjetništvu in ekonomsko neenakost žensk. Poleg tega organizira številne izobraževalne delavnice, mobilne svetovalnice, seminarje in mobilne delavnice.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matej Čer

Matej Čer je prokurist podjetja Avant Car d.o.o., ki je eno od vodilnih slovenskih podjetij za kratkoročni in dolgoročni najem vozil ter upravljanje z voznimi parki. Kot nosilec franšiz National in Alamo za Slovenijo, ki na globalni ravni skupaj dosegata drugo največjo blagovno znamko s področja storitev rent-a-car in sta prisotna na vseh kontinentih, ima Avant Car d.o.o. močno zaledje, ki mu omogoča ustrezno vključitev tudi v svetovnem spletu industrije rent-a-car. Matej Čer je inovativni podjetnik, ki neprestano išče nove podjetniške priložnosti in kot mentor vzgaja nove podjetniške kadre.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matej Golob

IBM

Matej Golob je računalničar, ki ga je potegnilo v svet ekonomije in financ. Štipendist in najboljši študent v svoji generaciji E-MBA na CBS. Tekač in izrazita can-do oseba. Od leta 2007 obseden s TED govori , od leta 2009 so-organizator TEDx dogodkov.

Matej, soustanovitelj startupa 30Lean, je že od nekdaj navdušen nad novimi, izvirnimi in vrednimi idejami. V prostem času jih pomaga širiti v obliki TEDx dogodkov, v profesionalnem času pa razvijati, preverjati in pivotirati v obliki Lean Startup mentoriranja.

Zadnjih nekaj mesecev je aktivno sodeloval pri nastajanju prevoda knjige Running lean, Delaj vitko kjer je z ekipo želel približati »lean« metodologije kot idealno orodje za poslovodje, male podjetnike, razvijalce in programerje ter za vsakogar, ki želi zagnati svoj poslovni projekt.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matej Rus

Tovarna podjemov

Matej Rus je visokošolski predavatelj za podjetništvo. Poleg svoje pedagoške in raziskovalne kariere na EPF, ki jo je pričel v letu 1996, je svoje aktivnosti močno usmeril v svetovalno aktivnost v podjetniški praksi. V okviru svojega dela je prepoznal priložnost za vzpostavitev univerzitetnega inkubatorja, ki je na razvitih univerzah po svetu eden ključnih elementov podpornega okolja za podjetništvo in mehanizem za prenos novosti iz raziskovalnih inštitutov. Kot socialni podjetnik in direktor Tovarne podjemov se je leta 2001 lotil uresničevanja začrtane vizije vzpostavitve danes zelo uspešno delujočega podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Uspešna podjetniška pot ter raziskovalne in svetovalne izkušnje prenaša v pedagoško delo in na ta način prispeva k dvigu uporabne vrednosti med študijem pridobljenih znanj. Med drugim je tudi organizacijski vodja mednarodne konference Podim, nosilni avtor priročnika in orodja za poslovno načrtovanje ter član sveta vlade RS za konkurenčnost.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matej Zalar

Visionect d.o.o.

Matej Zalar je direktor podjetja Visionect in se ukvarja z razvojem in izdelavo inovativnih rešitev s primarnim fokusom na izredno nizki porabi energije, visoki robustnosti in naprednih brezžičnih povezavah.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mateja Ahej

Finančni center d.o.o.

Mateja Ahej se profesionalno ukvarja z lastniškimi preoblikovanji podjetij (M&A), finančnim upravljanjem ter vrednotenjem malih in srednjih podjetij. V mladih podjetjih pomaga predvsem pri vzpostavljanju trdne finančne strukture in obvladovanju denarnega toka v skladu z zastavljeno strategijo. Sodelovala je pri vzpostavitvi in vodenju večjih start up-ov. Je tudi avtorica številnih člankov in predavanj s področja lastniških preoblikovanj podjetij ter finančnega upravljanja. Mateja deluje v okviru podjetja Finančni center d.o.o. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matevž Klanjšek

Celtra d.o.o.

Matevž Klanjšek je soustanovitelj in direktor produktnega razvoja v Celtri, vodilnem svetovnem ponudniku rešitev za mobilno oglaševanje. Zasnoval je nekatere izmed najinovativnejših rešitev v industriji ter razvil mnoge revolucionarne oglasne produkte s partnerji kot so Rovio, Shazam in Groupon. Matevž je tudi avtor številnih nagrajenih del s področja mobilnega oglaševanja za blagovne znamke Volvo, Starbucks, Infiniti in druge. Pred Celtro je deloval kot kreativni direktor na agenciji Renderspace. Kot kreativni direktor je sodeloval tudi pri zmagoviti spletni kampanji za Danila Türka na slovenskih predsedniških volitvah 2007. Magistriral je iz oblikovanja komunikacij na Londonskem Central Saint Martins College of Art and Design.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matevž Medja

Gigodesign

Matevž Medja je soustanovitelj in direktor oblikovalske agencije Gigodesign, ustanovitelj spletnega start-up-a OffBureau, član uprave Fundacije Brumen in predsednik organizacijskega odbora Bienala vidnih sporočil Slovenije. Oblikovanje razume v smislu izvirnega pojma “to design”; kot načrtovanje. 

Gigodesign interdisciplinarno združuje vsa področja oblikovanja; od oblikovanja poslovnih modelov in storitev, preko razvoja fizičnih in softverskih produktov, do oblikovanja vizualnih komunikacij in brandinga.

Je dobitnik več deset domačih in mednarodnih nagrad s področja oblikovanja in oglaševanja ter nagrad Zlata ptica in Nagrade Prešernovega sklada za izjemne dosežke v kulturi.

Po osnovni izobrazbi je računalničar, najljubša igrača so bile Lego.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matevž Slokar

Matevž Slokar je mladi podjetnik, ki je s svojo restavracijo v Ajdovščini dobil nagrado za naj podjetniško idejo. Svoje goste navdušuje z inovativnimi pristopi vsakdanjega prehranjevanja. Sicer pa mu idej ne zmanjka, poleg razvoza kosil odpira še socialno restavracijo po zgledu Jamieja Oliverja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matija Rijavec

Matija Rijavec je ljubitelj kave, glasbe iz osemdesetih ter fotografije. Med drugim je tudi soustanovitelj podjetja Oust.me, avtor Sitweet-a, razvijalec pri PeerIndex (UK), samozaposlen v podjetju DaMine, ter drugo...

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž B. Jurič

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Matjaž B. Jurič je po študiju  postal mladi raziskovalec in takrat je tudi zelo resno poprijel za raziskovalno delo, kjer se je soočil s širokim spektrom možnosti na tem področju, ki jih kot študent sploh ni prepoznal. Temu so potem sledila mesta asistenta, višjega raziskovalca, docenta in leta 2005 še vloga izrednega profesorja na Inštitutu za informatiko. Danes je redni professor na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Sicer aktivno sodeluje tudi pri številnih projektih in je član nekaterih odmevnih združenj. Raziskovalno se ukvarja s področjem računalništva v oblaku (Cloud Computing), storitveno orientiranimi arhitekturami (SOA) in integracijo informacijskih sistemov.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Bavdek

MDS IT d.d.

Matjaž Bavdek je končal Elektrotehnično Fakulteto v Ljubljani leta 1994. Po koncu študija se je zaposlil v  Noricum banki kot svetovalec direktorja. Banka ga je poslala na podiplomski študij MBA Radovljica smer finance.  V času prve zaposlitve je večkrat predaval bančnikom na CISEF-u na Ekonomski fakulteti iz teme svoje magistrske naloge “Tveganje in zaščita pred spremembo obrestnih mer“. Leta 1997 se je zaposlil na borznoposredniški hiši PM&A v okviru takratne Kmečke družbe, kjer je vodil oddelek M&A. Kasneje je  ustanovil svoje svetovalno podjetje, ki je svetovalo pri zapiranju finančne konstrukcije pri nekaj prvih uspešno izvedenih MBO-jih v Sloveniji. Kasneje je sodeloval z nekaj vodilnimi slovenskimi instucionalnimi investitorji pri izvedbi prevzemov večjega števila slovenskih podjetij z njihove strani. Leta 1999 je kupil večji paket delnic takratnega podjetja MDS Metalka d.d. in prvo leto kot predsednik NS sodeloval pri prestrukturiranju podjetja. Zaradi potrebe po popolnem prestrukturiranju dejavnosti podjetja, je aktivno vstopil v družbo kot direktor podjetja. Podjetje MDS IT d.d. vsako leto vstopi v vsaj dve novi naložbi v semenski fazi, ki so sinergične obstoječim dejavnostim podjetja. Od prvega dne svoje kariere Bavdek Matjaž velik del svojega prostega časa posveča tudi borznim trgom, kjer nastopa kot dolgoročni investitor  pretežno preko kapitalskih trgov v ZDA.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Car

Matjaž Car je vodil številna start:up podjetja s področja IT, digitalnih medijev, mobilnih aplikacij in  upravljanja s tveganji. (Gvin/Bisnode , Avalon, Hermes Softlab Infocenter, WCM Poland, Advancing Trade). Diplomiral je na ekonomski fakulteti, MBA študij pa zaključil v IEDC Bled. Veseli ga postavljanje mednarodnih B2B start:up podjetij in pri tem črpati iz vseh sedemnajst let  izkušenj v podjetništvu. Najboljši je v začetni fazi razvoja podjetja; od začetka do pridobivanja prvih kupcev in doseganja prvega dobička iz poslovanja.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Gros

Mogenas d.o.o.

Matjaž Gros je direktor za razvoj in trženje ter večinski lastnik podjetja MOGENAS, ki je vodilni ponudnik oglasnega prostora v tiskanih mladinskih medijih v Sloveniji. S svojim delovanjem omogoča izhajanje 25 mladinskim medijem in prilogam. V času študija podjetništva je vodil tudi ljubljansko podružnico največje mednarodne študentske organizacije AIESEC, kasneje pa delal v različnih podjetjih, predvsem na področju medijev in trženja. Ker je zaznal priložnost na področju produkcije in trženja mladinskih medijev, je l. 2002 ustanovil podjetje MOGENAS in vzpostavil medijski sistem mladinskih medijev za študente, dijake in osnovnošolce, ki letno zagotavljajo delo in učenje na projektih več kot 100 mladim sodelavcem, številnim oglaševalcem pa neposredno komunikacijo z novimi generacijami njihovih kupcev.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Južnič

NKBM d.d.

Matjaž Južnič je svojo poslovno pot po končani Ekonomski fakulteti v Ljubljani pričel v Gospodarski banki Ljubljana (sedaj NLB d.d.), kjer je delal na področju akreditivnega poslovanja. Aktivno je sodeloval v Izobraževalnem centru Združenja bank Slovenije in delal v tehnologiji NLB d.d. Leta 1994 se je zaposlil v banki Nova KBM d.d. kjer trenutno zaseda delovno mesto direktorja Podružnice Ljubljana. Njegovo poglavitno delo je povezano z gospodarskimi družbami v Sloveniji. Poleg tega vodi Podjetniški center Nove KBM.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Krč

Ideus d.o.o.

Matjaž Krč je magister ekonomije z bogatimi vodstvenimi in podjetniškimi izkušnjami. Je poslovni angel ter sodni izvedenec za podjetništvo in mednarodno poslovanje.

Njegove izkušnje lahko strnemo v nekaj najpomembnejših:

  • svetovalec za pridobivanje nepovratnih sredstev pri različnih podjetjih,
  • poslovni angel podjetjem EK Waterblocks, Crea Innovativ in WGA World Gulet Assotiation,
  • partner in svetovalec v skladu tveganega kapitala SCS d.o.o.,
  • izvajalec in družbenik Vox Audacia, Akademija poslovnih veščin,
  • mentor podjetjem v Tehnološkem parku Ljubljana.
Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Peterka

Matjaž Peterka je vodja laboratorija za bioanalitiko v Cobik-u. V podjetju koordinira delo za razvoj novih aplikacij bakteriofagov proti človeškim, živalskim in rastlinskim patogenim bakterijam. Doktoriral je iz mikrobiologije na Univerzi v Ljubljani. Po končanem doktorskem študiju se je najprej pridružil podjetju BIA Separations, kjer je deloval 10 let kot raziskovalec, projektni manager in vodja oddelka. Njegove raziskave so objavljene v številnih člankih in poglavjih v knjigah na področju mikrobiologije in biotehnologije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Miha Breskvar

Breskva d.o.o.

Miha Breskvar je svojo poslovno pot začel leta 1995 v podjetju ISA IT d.o.o. kot predavatelj namiznih, internetnih in grafičnih orodij. Po nekaj letih predavanj in končanju študija se je pridružil Centralno borzno posredniški družbi. Skrbel je za delovanje sistema, namenjenega On-line borznemu trgovanju »OBS« ter podporo uporabnikom. Svojo poslovno pot je nadaljeval kot projektni vodja spletnih projektov. Poleg samostojnih projektov je vse do konca leta 2002 projekte vodil tudi za podjetje CIS d.o.o.. Kot projektni vodja se je pridružil družbi IUS-SOFTWARE d.o.o. kjer deluje še danes. Njegova odgovornosti je po projektnem vodenju postal razvoj trga. Ponudbo družbe je iz ene razširil na več storitev ter vzpostavil operacije (podjetja ter storitve) na tujih trgih, predvsem na Hrvaškem in v Srbiji. Nato je prevzel vodenje, za družbo najpomembnejše, storitve IUS-INFO ter vzpostavil prodajne postopke in ekipo tako na slovenskem in hrvaškem trgu.
 

Trenutno poleg upravljanja storitve IUS-INFO vodi tudi start-up podjetje Breskva d.o.o., ki je zaključilo z razvojem storitve »Idea managemet«. Poleg razvoja je Miha že vzpostavil prodajo, ki je začela z aktivnostmi tako na slovenskem kot poljskem trgu, nadaljuje pa s prodorom na angleško in nemško govoreča področja.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Miha Klinar

Gigodesign d.o.o.

Miha Klinar je po izobrazbi uni. dipl. oblikovalec in docent. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje iz smeri vizualnih komunikacij in indusrijskega oblikovanja, po končani diplomi se je odličil za industrijsko oblikovanje.  V drugi polovici  devetdesetih je ustanovil lastno podjetje, ter pridobil izkušnje v razvoju, proizvodnji in mednarodnem trženju svojih izdelkov. Leta 2000 je v Gigodesignu prevzel področje produktnega oblikovanja in ga razvil v oddelek, kjer je kreativni direktor. Prvi naročen projekt je dobil zlato medaljo na Bienalu industrijskega oblikovanja BIO 17, sledila so naročila podjetij - najprej s posamezni projekti, kasneje v oblikovanje serij in kolekcij. Vodil je oblikovalske projekte nekaterih tržno zelo uspešnih izdelkov za Intra Lighting, Studio Moderna, Elan, Kovinoplastiko in projektno sodeluje s podjetji Tomos, Kolektor, Taifun, Savio, Alutec, Alpina, Tuš, Tuš Telekom, Xpand in drugimi. Za produktno oblikovanje Gigodesign je dobil več mednarodnih domačih priznanj, med katerimi so Designpreis in RedDot (4x), nagrada Piranesi in zlata medalja za inovacijo GZS. Izkušnje projektov in številnih razvojnih oddelkov podjetij dopolnjuje s pridobivanjem znanj projektnega vodenja in design managementa. Dodatno izobraževanje je končal na poslovni šoli IEDC na Bledu. Kot gostujoči predavatelj ima več predavanj na temo design managementa na Ekonomski fakulteti, Fakulteti za družbene vede, gospodarskih in oglaševalskih konferencah in ministrstvih.

Leta 2008 je vodi 9. Razvojno skupino za kreativne industrije na Ministrstvu za razvoj RS, s katero je pripravil priporočila za umestitev področja oblikovanja v razvojno strategijo RS. Po pridobitvi priznanja za pomembna umetniška dela, Univerze v Ljubljani, je pridobil naziv docent. Občasno predava načrtovanje na Višji strokovni šoli v Sežani.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mija Lorbek

UNIKI d.o.o.

Mija Lorbek je izvršna direktorica podjetja UNIKI razvoj inteligentnih medijev, ki je specializirano za tržno nišo medijskih rešitev prihodnosti. Podjetje z razvojem v Sloveniji je v letu 2011 lansiralo prodajo v Veliki Britaniji, ZDA in Nemčiji, kjer so med drugim izvedli inovativne rešitve tudi za BBC (GB), Intel (GB), Hennessy (US) in Coca-Colo (IE).

Mija Lorbek je leta 2011 magistrirala z naslovom Vodenje inovativnosti v visokotehnoloških podjetjih, ki je poslovna nadgradnja s Prešernovo nagrado odlikovanega diplomskega dela Medijske umetnosti. Trenutno je mlada raziskovalka na doktorskem programu Organizacijsko kadrovske študije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mirjana Ivanuša

Mirjana Ivanuša je po končani II gimnaziji Maribor leta 1979 nadaljevala študij na Ekonomsko poslovni fakulteti Maribor Univerze v Mariboru. Pridobila si je izobrazbo univ. dipl. ekonomist, smer poslovna informatika. Leta 1999 je končala tudi podiplomski magistrski študij managementa in organizacije. Imenovana je predavateljica predmeta Osnove menedžmenta ter Poslovno komuniciranje in vodenje na višji strokovni šoli. Na Fakulteti za komercialne in poslovne vede Celje je višja predavateljica predmeta Osnove poslovodenja in Upravljanje s kadri ter Razvoj kariere in Kadri v turistični dejavnosti. Je avtorica treh knjig s področja zaposlovanja in podjetništva.

Od leta 2002 je predsednica in vodi Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice. Imenovana je sodna izvedenka za ekonomijo, kadrovsko funkcijo in podjetništvo. Svoje strokovno delo opravlja kot poklicna, kadrovska ter podjetniška svetovalka. Od leta 2009 je tudi svetovalka in predavateljica na področju turizma.Od leta 2011 se intenzivno ukvarja z socialnimi mediji ter njihovo uporabo pri trženju in promoviranju podjetij.(social media manager)

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Miroslav Ekart

Miroslav Ekart je član upravnega odbora Prve osebne zavarovalnice, d.d. in aktivno sodeluje pri pokojninski reformi že od samega začetka. Tako je že sodeloval pri pripravah na ustanovitev Prve pokojninske družbe leta 2000 ter pomembno prispeval k razvoju Prve pokojninske družbe v Sloveniji. V vmesnem obdobju je bil vodja pravnega oddelka ter član investicijskega odbora Poteze. Leta 2004 je zasedel mesto člana uprave KB Prvo penzijsko društvo, nato pa leta 2006 postal še predsednik izvršnega odbora Garant penzijsko društvo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Miroslav Pikovnik

UNIJA računovodska hiša d.d.

Miroslav Pikovnik je lastnik in predsednik uprave družbe UNIJA računovodska hiša d.d. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami s področja podjetništva in vodenja podjetij, obiskovalcem pripravlja vsebine različnih tematik. Je tudi član upravnega odbora Združenja računovodskih servisov. Prav tako ima tudi vlogo zakonitega zastopnika ustanovitelja inštituta za računovodstvo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mitja Jereb

Mitja Jereb je magistriral na področju marketinga na Univerzi v Mariboru. Je vodja marketinga v podjetju TSmedia d.o.o., družbi,ki se lahko pohvali z dogoletno tradicijo na področju razvoja digitalnih vsebin in storitev ter snovanja in upravljnja medijev in informacijskih točk. Podjetje upravlja enega vodilnih slovenskih digitalnih medijev Planet Siol.net, Telefonski imenik Slovenije, Bizi.si,..in ima največji spletni doseg v državi. Mitja Jereb je bil v svoji karieri zaposlen kot vodja marketinga v podjetju Najdi, informacijske storitve d.o.o., Najdi.si d.o.o., marketinški strateg v podjetju Cebram in direktor računovodstva v Studio 37. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mitja Ruzzier

Mitja Ruzzier je doktoriral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani s področja internacionalizacije srednjih malih podjetij in ima številne praktične izkušnje s področja podjetništva. Ukvarja se s svetovanjem podjetjem, na Fakulteti za management Koper pa predava pri predmetu Podjetništvo. Njegova dela so bila objavljena v mednarodnih znanstvenih revijah kot so Entrepreneurship and Regional Development, Transformations in Business and Economics, Managing Global Transitions, and Journal of Small Business and Enterprise Development. Njegovo raziskovanje je usmerjeno v internacionalizacijo, mednarodni marketing in podjetništvo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mojca Benčina

Mojca Benčina je raziskovalka v laboratoriju za biotehnologijo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Nastja Mulej

Nastja Mulej je magistra komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in univerzitetna diplomirana sociologinja. V mednarodni agenciji New Moment je vodila oddelek za nove ideje. Organizirala je mednarodna interdisciplinarna srečanja za spodbujanje kreativnosti z vseh področij človeškega duha, New Moment Ideas Campus v Piranu, urejala revije in knjige založbe New Moment v treh jezikih, prirejala razstave, predstave, koncerte, srečanja in izobraževanja, svetovala pri strateških komunikacijskih projektih za naročnike agencije in žirirala več kot deset mednarodnih oglaševalskih festivalov. Danes piše za strokovne revije, pri Društvu za marketing skrbi za odnose z mediji, svoje znanje in izkušnje pa kot predavateljica na treh visokih šolah prenaša na mlajše generacije. Poleg tega ima licence za treniranje tehnik bolj učinkovitega, konstruktivnega razmišljanja (Šest klobukov), bolj ustvarjalnega razmišljanja (Lateralno razmišljanje) in neposrednega poučevanja razmišljanja šolskih otrok (CoRT – Cognitive Research Trust) po dr. Edwardu de Bonu. Tehnike razmišljanja uči na delavnicah, ki jih organizira za podjetja in posameznike, po potrebi pa tudi moderira sestanke za svoje naročnike.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Nebojša Jovanović

Detel Global d.d.

Nebojša Jovanović je solastnik in direktor podjetja Detel Global. Detel je inovativen operater telekomunikacijskih storitev, ki med drugim ponuja storitve fiksne in internetske telefonije podjetjem, posameznikom in CaTV operaterjem. Prisoten je Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini in širše. V zadnjih nekaj letih letih so pridobili preko 100.000 uporabnikov. Med njim preko 1000 podjetji in 18 CaTV operaterjev (kabelske televizije)  v JVE regiji, ki v paketih trojček (TV, Internet, telefonija) ponujajo Detel telefonijo.

Jovanović ima mednarodne iskušnje iz IT/TK panoge. Delal je v večih priznanih TK podjetjih (Iskra, Siemens). Med drugim je delal v vodstvu Siemensove TK skupine za JV Europo na Dunaju. Diplomiral je na Elektrotehniški fakulteti v Ljubljani.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Nenad Savič

Nenad Savič je konec junija letos prevzel vodenje Slovenske fundacije za poslovno odličnost. Poleg tega je tudi direktor inštituta za inovativne poslovne modele Unikatum d.o.o., ki ga je ustanovil konec leta 2009, takoj zatem, ko je prejel prestižno nagrado Feniks 2009, ki jo podeljuje Združenje za management consulting, za projekt z naslovom »Izdelava rešitve za strateško preobrazbo podjetja MIK, d.o.o.«. Od leta 2004 je aktiven mednarodni ocenjevalec odličnosti organizacij po EFQM modelu odličnosti in je preko Evropske fundacije za razvoj kakovosti – EFQM redno vabljen na ocenjevanje različnih organizacij, tako je do sedaj že ocenjeval organizacije v Italiji, Španiji, Madžarski, Belorusiji in v letu 2010 kar trikrat velike poslovne sisteme v Iranu. S strani Vlade Republike Slovenije – Odbora za priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnosti je prejel kar dve priznanji (2005 in 2010) za dolgoletno zgledno sodelovanje, trud in osebni prispevek v postopkih ocenjevanja prijaviteljev za državno nagrado za kakovost. Njegovo ožje strokovno področje je razvoj poslovnih strategij in v prenosu znanj v poslovna okolja je sodeloval z mnogimi slovenskimi podjetji prav tako pa je redno vključen kot vabljen predavatelj v predstavitve poslovnih izkušenj študentom na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2009 je tudi aktiven član metodološke komisije za izbor Gazele prav tako pa je postal leta 2009 tudi član upravnega odbora Slovenskega združenja za kakovost in odličnost.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Niko Slavnič

Everet d.o.o.

Niko Slavnič je direktor marketinga celotne skupine v podjetju Everet in predavatelj na IEDC – Poslovni šoli Bled. Podjetniško kreativnost promovira na več načinov. Na IEDC in na več tujih šolah, kjer se izobražuje (Oxford, Harvard, UA) in predava (ESSCA, RSEBAA), širi akademski del kreativnosti. V vlogi podjetnika je več kot 10 let vlagal v lastne kreativne ideje v več podjetjih in organizacijah in se dokazal na področju marketinga in managementa. Kot svetovalec in investitor spodbuja kreativne time, ki prodirajo na globalni trg.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Nina Mazgan

Meta Group d.o.o.

Nina Mazgan, po izobrazbi diplomirana politologinja in magistra ekonomskih znanosti je predstavnica podjetja META Group, slovenske izpostave mednarodnega podjetja, ki deluje na področju spodbujanja start-up in spin-off podjetij, s poudarkom na dostopu do finančnih virov za inovativna, hitro-rastoča podjetja. V META Group deluje na področju vodenja projektov za spodbujanje inovacij in podjetništva ter predstavlja prvi kontakt podjetnikom, ki iščejo sredstva tveganega kapitala. Koordinira delo sklada tveganega kapitala META Ingenium, ki v Sloveniji išče potencialna podjetja za investicijo, z dobrim tržnim potencialom in ambiciozno ekipo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Nina Tomažin

Pro PR d.o.o.

Nina Tomažin je direktorica in solastnica agencije za odnose z javnostmi ProPiar d.o.o., ki svojim naročnikom nudi razvoj celovitih programov komuniciranja, svetovanje, načrtovanje in izvajanje storitev s področja komuniciranja, treninge javnega nastopanja in treninge komuniciranja ter ostale storitve s področja trženjskega komuniciranja. Tomažinova je po končanem študiju arhitekture zaključila magistrski program trženja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je bila kot arhitektka in grafična oblikovalka, kasneje pa kot kreativna direktorica Kanala A in predstavnica za odnose z javnostmi v podjetju Pro Plus d.o.o., ki ustvarja televizijska programa POP TV in Kanal A ter spletno stran 24ur.com. Soustanovila je PR Obrat na Tovarni vizij, kjer je med letoma 2005 in 2006 opravljala tudi delo direktorice.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Peter Ribarič

Peter Ribarič  partner v podjetjih Solvis, članici skupine Bisnode, ter v podjetju HRM, kadrovske storitve.

Peter Ribarič je soustanovitelj in partner v družbah HRM d.o.o., kadrovske in poslovne storitve ter Solvis d.o.o. (članici skupine Bisnode), unovčevanje terjatev.  S poslovnim svetovanjem ter izobraževanjem je tesno povezan že dvajset let, karierno pot pa je gradil v različnih organizacijah; bil je direktor Mestne revije d.o.o. (izdajateljica revije City Magazine), član uprave GV Skupine d.d. in član uprave Poteza Skupine d.d.., v letu 2010 je za krajše obdobje spoznaval tudi delo v državni upravi na mestu generalnega direktorja direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarstvo. Danes kot podjetnik deluje na področju poslovnega svetovanja, prepoznave in razvijanja poslovnih priložnosti.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Polona Urh

Replika d.o.o.

Polona Urh je preizkušena računovodkinja s certifikatom Slovenskega inštituta za revizijo. Ima dolgoletne izkušnje s področja računovodstva, davčne zakonodaje, poslovnega in finančnega svetovanja. Aktivna je na področju zastopanja tujih podjetij na slovenskem trgu. Sodeluje tudi v drugih programih in projektih poslovnega mentorstva, je avtorica številnih strokovnih člankov iz področja davkov in računovodstva.

Od leta 2005 vodi podjetje Replika d.o.o., uveljavljen računovodski servis in hitro rastočo družbo, ki se ukvarja z računovodstvom, davčnim svetovanjem in pridobivanjem drugih virov finančnih sredstev za podjetja.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Primož Marolt

Triglif d.o.o.

Primož Marolt je direktor in lastnik podjetja Triglif, informacijske tehnologije, d.o.o., ki je bilo ustanovljeno leta 1997. Podjetje predstavlja izvedbo analitičnih rešitev, sistemsko integracijo in prodajo strojne ter programske opreme.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Radovan Kragelj

Kragelj & Kragelj d.o.o.

Radovan Kragelj se že 18 let ukvarja s specialističnim kadrovskim svetovanjem in velja za enega najvidnejših slovenskih strokovnjakov na področju ocenjevanja primernosti in izbora kadrov. Izpeljal je več kot 15.000 ocenjevalnih postopkov s kandidati za zaposlitev ali razvoj. Aktivno svetuje tudi največjim in najuglednejšim slovenskim finančnim ustanovam. Je direktor in solastnik svetovalnega podjetja Kragelj & Kragelj d.o.o. in sodeluje s številnimi finančnimi, proizvodnimi, trgovskimi, farmacevtskimi in računalniškimi organizacijami - predvsem na področju ocenjevanja kadrovskih potencialov ter svetovanja pri izbiri najprimernejših kadrov za zaposlitev, prerazporeditev ali razvoj. Izpopolnjeval se je pri tujih in domačih strokovnjakih. Redno predava na konferencah, intenzivno razvija in izvaja delavnice in treninge s področja upravljanja kadrovskih potencialov, izbora kadrov, psihologije strank, poslovnega komuniciranja in oblikovanja timov. Objavil je ogromno strokovnih člankov in prispevkov ter praktični priročnik s področja selekcije kadrov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Robert Farazin

Double Recall

Robart Farazin je energičen vizionar z izjemnimi podjetniškimi idejami. Njegovo podjetje Double Recall je bilo prvo slovensko podjetje, sprejeto v najbolj priljubljen ameriški pospeševalnik Y Combinator. Leta 2013 pa je bil Robert Farazin s svojim novim podjetjem Iptvbeat sprejet v pospeševalnik TechStars.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Robert Ličen

Robert Ličen je idejni vodja in lastnik podjetja Profit plus. Je magister poslovodenja in organizacije, dolgoletni mentor številnim mladim podjetnikom v CEED-u, pisec strokovnih člankov v več revijah in strokovnih publikacijah, aktivni udeleženec domačih in mednarodnih simpozijev, okroglih miz, kolumnist,.. Prav tako ima več desetletne izkušnje na najodgovornejših delovnih mestih v podjetjih Tobačna Ljubljana d.d., Akrapovič d.o.o., Steklarna Rogaška d.d, Gorenje d.d. …Nenazadnje je za svoje delo v podjetju Akrapovič prejel nagrado Mladi manager leta 2005, za uspešno sanacijo podjetja Steklarna Rogaška d.d. pa nagrado Managerski izziv leta 2007 v kriznem vodenju.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Robert Rolih

Robert Rolih je marketinški svetovalec, ki svojim strankam pomaga do bolj učinkovitega marketinga in prodaje. Med njegovimi strankami na področju marketinškega svetovanja je več kot 250 podjetij. Je tudi avtor štirih knjig in več kot 300 člankov. Osebno sodeluje z nekaterimi od največjih poslovnih strokovnjakov na svetu, kot so npr. Brian Tracy, Chet Holmes, Geoff Burch in tako da so mu vedno na voljo najnovejša svetovna znanja na področju marketinga, prodaje in vodenja. Je tudi edini certificirani coach Briana Tracyja v Evropi.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Rok Habinc

Rok Habinc vodi sklad tveganega kapitala STH Ventures, DTK.Sklad vlaga sredstva v hitro rastoča podjetja z ambiciozno vodstveno ekipo in velikim potencialom.Ciljna podjetja sklada domujejo v Sloveniji ali regiji JV Evrope in razvijajo izdelek ali storitev z globalnim dosegom.S svojim izdelkom ali storitvijo prispevajo k ekološki vzdržnosti oz. zmanjšanju obremenitve okolja – globalno ali zgolj lokalno.  Idealno imajo razvoj storitve/izdelka v glavnem končan, pripravljeni so za vstop na trg in pri tem potrebujejo zagon. G. Habinc je solastnik / partner v investicijski skupini S.T. Hammer, ki ima naložbe v različnih industrijah in skladih v Sloveniji, JV Evropi in svetu. Od leta 2003 vodi družbo Strenia IND, proizvajalca strojev za predelavo mineralnih surovin in velikih varjenih delov za industrijo gradbenih strojev. Pred tem je delal v skupini Aktiva Group, kjer je vodil projekte nakupov in prodaj podjetij s področja finančnih storitev, embalažne industrije, telekomunikacij in informacijskih tehnologij. Sodeloval je tudi pri ustanovitvi Aktiva Ventures, enega prvih skladov tveganega kapitala v Sloveniji, in v tem skladu sodeloval kot investicijski menedžer. G. Habinc je bil ali je še vedno član nadzornih svetov in upravnih odborov v vrsti podjetij in skladov v Sloveniji, Bosni in Hercegovini in Črni gori. Rok Habinc je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo, Univerza v Ljubljani in magistriral na Goizueta Business School pri Emory University v Atlanti, ZDA. Leta 2004 je pridobil naziv CFA (Chartered Financial Analyst).

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Rok Hrastnik

Rok Hrastnik je izvršni direktor podjetja iPROM, pred tem pa je bil mednarodni internetni direktor skupine Studio Moderna, kjer je vodil razvoj internetnega trženja in spletne prodaje na 22 trgih Srednje in Vzhodne Evrope. V nekaj letih je vzpostavil ekipo več kot 150 internetnih strokovnjakov v regiji in skupini Studio Moderna pomagal do pozicije enega največjih spletnih trgovcev v CEE. V skupini Studio Moderna je poleg celostne odgovornosti za internetne poslovne rezultate že od samega začetka vodil razvoj ključnih internetnih trženjskih kanalov (email, iskalni marketing, prikazno oglaševanje itd.), internetne analitike in internetnih poslovnih modelov. Pri svojem delu si je nabral bogate izkušnje z internetnim trženjem in prodajo v ZDA in Veliki britaniji, kot avtor, e-knjižni izdajatelj in so-lastnik podjetja Mapyx Ltd. Rok Hrastnik je uveljavljen in iskan mednarodni predavatelj, z rednimi strokovnimi prispevki na največjih svetovnih trženjskih konferencah.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Rok Stritar

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Rok Stritar je magister ekonomije, asistent na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in ustanovitelj podjetja Kibuba d.o.o. Ljubezen do podjetništva je Roka Stritarja privedla v dva zelo raznolika svetova. V prvem je asistent na Katedri za podjetništvo na  Ekonomski fakulteti v Ljubljani,  kjer poskuša približati podjetništvo novim generacijam študentom. V drugem pa je ustanovitelj in največji lastnik podjetja Kibuba d.o.o., ki se ukvarja z maloprodajo gorniške opreme. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005 in je nastalo brez predznanja o trgovini, povezav ali močne podpore kapitala. Kljub temu je bila v letu 2009 tretje največje podjetje v panogi, s petimi maloprodajnimi trgovinami in dvema spletnima trgovinama na precej zasičenem trgu.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Samo Hribar Milič

Samo Hribar Milič od junija 2007 je generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije. Pred tem je bil od novembra 2006 do junija 2007 je bil začasni predsednik GZS. Do novembra 2006 je bil generalni sekretar Združenja delodajalcev Slovenije. V zadnjih letih je bil aktivno vključen v socialni dialog v Sloveniji kot predstavnik delodajalcev, bil član Ekonomsko socialnega sveta,in neposredno udeležen v kolektivnih pogajanjih. Na svoji poklicni poti je bil v letih 2002-2003 direktor v podjetju Pristop, vodilne PR in oglaševalske agencije v Sloveniji. Pred tem je bil devet let na Gospodarski zbornici Slovenije, kjer je bil podpredsednik GZS, projektni direktor in sekretar Združenja za drobno gospodarstvo Slovenije. V začetku devetdesetih je bil svetovalec za podjetništvo, pred tem pa vodja oddelka za zaposlovanje in poklicno usmerjanje na Zavodu za zaposlovanje Slovenije. V tem času je bil tudi svetovalec mnogim podjetjem, kot tudi predavatelj podjetništva na Gea College-u v Ljubljani. Svojo poklicno kariero je pričel v osemdesetih kot odgovorni urednik Radia Študent ter nadaljeval na Radiu Glas Ljubljane, kjer je bil sprva novinar, potem pa pomočnik direktorja. Magistriral je s področja sociologije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Samo Lubej

Mag. Samo Lubej je serijski podjetnik, start up-manager in poslovni angel. Čeprav je v slovenski javnosti prepoznaven predvsem kot finančni in naložbeni strokovnjak, je njegova prava strast ustvarjanje in razvijanje podjetij. Do sedaj je sodeloval v devetih start-up projektih doma in v tujini. Preverljivi dosežek za start – up, svetovalni in razvojni management je pet uspešnih podjetij, ki jih je (so)ustvaril kot start – up manager in/ali direktor (Vzajemci, Verus, Creditexpress, SOM, Finančni center). V njih je zaposlenih več kot 60 ljudi in imajo letni promet okoli 4 mio. €. Znanje z veseljem prenaša: Objavil je več kot 550 strokovnih in poljubnih prispevkov v domačih in tujih medijih, tri knjige in nastopil več kot 100 TV oddajah. Tako doma kot v tujini je izvedel vsaj 120 predavanj in delavnic na temo podjetništva, financ, start-up-ov in motivacije. Diplomiral je iz Managementa Malih Podjetij in magistriral iz področja organizacije in managementa.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Samo Zupanc

Samo Zupanc od leta 2003 deluje na področju vodenja praktičnih izobraževanj (treningov in coachinga) s področja prodajne in vodenjske odličnosti. Njihove vsebine zagotavljajo celostnost razvoja veščin in znanj, vodijo čez 29 različnih izobraževanj. V tem času so vodili več kot 400 praktičnih izobraževanj. Ima bogate izkušnje z učenjem, spremljanjem razvoja in intenzivno pomočjo mnogim mladim podjetnikom ali novo zaposlenim pri razvoju veščin in znanj s področja prodaje, povečanju prodaje in izboljšanju organizacije dela. V letih 2005-2008 je uvajal desetine novo zaposlenih v mednarodnem podjetju General Motors. V letih 2011 in 2012 je vodil izobraževanje treh skupin bodočih podjetnikov v RCR Zasavje (projekt Podjetno v svet podjetništva). Gre za celosten razvoj veščin, znanj in organizacije na področju prodaje – pomoč mladim podjetnikom ob začetku poslovanja. Poleg tega vodi treninge na vseh ravneh organizacij. Za svoje delo trenerja je opravil zahtevna dodatna mednarodna izobraževanja pri zelo uglednem in uspešnem podjetju DOOR International in General Motors Academy.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Saša Jevtić

ROBOTI c.s.

Saša Jevtić je direktor in solastnik mladega visokotehnološkega podjetja ROBOTI c.s. d.o.o., ki deluje na področju varnostne robotike in naprednih varnostnih rešitev z dodano vrednostjo tako podjetjem kot končnim uporabnikom. V podjetju ROBOTI c.s. želijo v prihodnosti proizvajati kakovostne in ekonomične robote ter rešitve za pomoč v vsakdanjem življenju. Jevtića je že zelo zgodaj zanimala tehnologija, zato se je odpravil v ZDA, kjer je delal na področju storitvene robotike in leta 2003 v Atlanti skupaj s sodelavci ustanovil prvo podjetje. Leta 2005 je ustanovil še podjetje v Sloveniji, ki je s pomočjo vlagateljev in financiranja vložilo že več kot 1.300.000 EUR v razvoj, izdelalo 2 produkta in več prototipov ter sklenilo prve pogodbe z naročniki. Trenutne reference vključujejo končne uporabnike kot so IKEA, Bauhaus, E.Leclerc, Merlin Leroy...Podjetje ima trenutno stranke v Evropi, Avstraliji, ZDA in Rusiji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Saša Machtig

Saša Machtig, diplomiral na Fakulteti za arhitekturo, profesor industrijskega oblikovanja in design managemeta na ALUO Univerze v Ljubljani, Imel pomembne funkcije, član IO strokovnih organizacij ICSID, CUMULUS, žirij RedDot, vodil kongrese, konference, simpozije, delavnice, izobraževalne programe za industrijske oblikovalce in dizajn inženiring. Mednarodno aktiven predavatelj, raziskovalec, publicist, nosilec patentov. Pospešuje interdisciplinarno sodelovanje med univerzo in gospodarstvom. Razstavljal v vrhunskih ustanovah, Muzej moderne umetnosti New York, Design Worldexpo Nagoya, Carrousel du Louvre Paris, ArtCenter Seoul, Lentos ArsElectronica Linz, London Design Festival, Milanski Trienale. Med petimi ikonami slovenskega oblikovanja, med zadnjimi dosežki modularni sistem K 21.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Simon Hvalec

Simon Hvalec je izvršilni direktor uprave banke Nova KBM za področje vzhodne Slovenije. Prej je bil zaposlen kot direktor hotelov in marketinga Term Maribor, zatem pa v Novi KBM kot direktor podružnice Slovenska Bistrica.

Simon Hvalec
Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Simon Štrancar

G-1 d.o.o.

Simon Štrancar je direktor in soustanovitelj podjetja G-1 d.o.o., ki je edini proizvajalec avtoplinske opreme v Sloveniji. Prav tako je vodja raziskovalnih projektov podjetja TechnoCenter UM d.o.o., prve univerzitetne pisaerne za prenos tehnologij v Sloveniji, ki deluje kot vmesnik med univerzitetno raziskovalno sfero in gospodarstvom, državnimi inštitucijami in drugimi udeleženci na področju raziskav in njihovega trženja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Staša Baloh Plahutnik

Staša Baloh Plahutnik je po diplomi iz ekonomije na ljubljanski Univerzi leta 1980 delovala predvsem na področju ustanavljanja malih podjetij in svetovanja. Bila je med ustanovitelji in prva direktorica družbe Oria. Od leta 1993 je kot državna sekretarka za malo gospodarstvo pomembno sodelovala pri ustanavljanju nacionalnih podpornih institucij. Od leta 1998 je na Ministrstvu za gospodarstvo vodila sektor za evropske zadeve in bila vključena v več pogajalskih skupin za vstop Slovenije v Evropsko unijo. Kot državna sekretarka za zaposlovanje 2000-2004 je pripravila Nacionalni program razvoja trga dela. Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve je potem vodila sektor za evropske programe. Od leta 2006 je strokovna sodelavka in vodja projektov na Regionalnem centru za razvoj v Zagorju. Leta 2008 je postala direktorica območne zbornice Zasavje, ki spada pod okrilje Gospodarske zbornice Slovenije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Suna Tancig

Original d.o.o.

mag. Suna Tancig, kreativna direktorica in partnerka, ORIGINAL (oglaševalska agencija, www.original.si)
Rada ima in ceni kreativnost, estetiko ter humor. Življenja si ne predstavlja brez nenehnega učenja in dobre glasbe. Predana je treningu starih kitajskih veščin, rada igra tenis in se trenutno šola za pilota. Prejela je veliko nagrad in priznanj (New York Festivals, Epica, Cresta, Adprint, Golden Drum, IABC Gold Quill, SOF, Sempl, Brumen, Magdalena …). Če s partnerjem Benjaminom Ivančičem skupaj združita vse nagrade, se jih nabere več kot 150. Bila je članica žirij mednarodnih oglaševalskih festivalov (New York Festivals, Golden Drum). Predava na podružnici mednarodne šole SAE Institute v Ljubljani.
Poslovna pot: 1997 NIKA / WARNER (marketing in promocija), 1999 Luna TBWA (copywriter), 2002 free-lance kreativna direktorica in copywriter (Imelda OGILVY, LOWE Avanta), 2003 Imelda OGILVY (kreativna direktorica), 2005 ORIGINAL (soustanoviteljica in kreativna direktorica), 2006 magistrica znanosti na FDV.
Večji naročniki agencije ORIGINAL: P&G International, MSD (Merck), Skupina NLB, Lek (Sandoz), Intersurgical, Krka, Radenska
Trgi: CEEMENA

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tadej Zajšek

Tadej Zajšek je strokovnjak na področju spletnih nastopov in integracije spletnega tržnega komuniciranja v poslovne in komunikacijske procese. Ustvarja in načrtuje kompleksne komunikacijske rešitve. Naročnikom svetuje in zanje razvija strategije digitalnega nastopa podjetij in blagovnih znamk. Kot strokovni direktor in partner v agenciji Sonce.net v svojem delu povezuje trženjsko komuniciranje s prodajo in procesi v digitalna orodja. Je sestavni del kreativnih ekip podpisanih pod dela, ki so prejela več kot 20 nagrad za interaktivno kreativnost in odličnost (SOF, Sempler, Golden Drum, MMklub, Netko) in je član mednarodnih in nacionalnih strokovnih žirij. Deluje v okviru slovenskih strokovnih in poslovnih združenj, ter predava na strokovnih dogodkih.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tamara Štader

Mayer McCann d.o.o.

TAMARA ŠTADER je strokovnjakinja na področju marketinga in korporativnih komunikacij.  Je direktorica odnosov z javnostmi v komunikacijskem svetovalnem podjetju Mayer McCann d.o.o. kjer vodi in razvija poslovni del Odnosov z javnostmi in hkrati deluje kot  svetovalka za korporativno in tržno komuniciranje nekaterim globalnim korporacijam in podjetjem. Med leti 2004 in 2009 je skrbela za poslovni razvoj in marketing globalne spletne oglaševalske platforme OpenAd na trgih Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. OpenAd je bil znanilec trenda, ki je šele kasneje dobil ime crowdsourcing, saj je preko spletne platforme omogočal svojim naročnikom nabor komunikacijskih rešitve krativcev iz celega sveta. Svojo poslovno pot je pričela pred več kot desetimi leti v agenciji Pristop.

Tamara je aktivna članica v skupinah na področju intelektualnih pravic in etičnega korporativnega poslovanja pri Ameriški gospodarski zbornici.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tanja Verhovnik

Verus d.o.o.

Tanja Verhovnik je direktorica podjetja Verus d.o.o., agencije za podjetniško in marketinško svetovanje. Je strokovnjak za tržno komuniciranje in že vrsto let vodi ekipo marketinških strokovnjakov, ter odhodni in dohodni klicni center. Za svoje delo je Tanja Verhovnik prejela mednarodno priznano nagrado Effie za učinkovitost v tržnem komuniciranju. Več let je delovala kot vavčerska svetovalka Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije, je članica svetovalne mreže Tovarne podjemov in redno svetuje tudi podjetnikom začetnikom. Doslej je izvedla svetovanja in usposabljanja za več kot 30 domačih in tujih podjetij. Svoje znanje je izpopolnjevala na 40 seminarjih in konferencah v tujini, predvsem pa skozi vsakodnevno delo v agenciji in klicnem centru.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tatjana Zabasu

Tatjana Zabasu se je družbi RSG kapital pridružila v začetku leta 2007 in aktivno sodelovala pri statusnem preoblikovanju družbe ter vzpostavitvi poslovnih in naložbenih procesov družbe. Je članica uprave družbe TAB Systems in prokuristka družbe Shout Ltd. Preden se je pridružila RSG je kot svetovalka na področju poslovnih financ v mednarodnem svetovalnem podjetju Deloitte vodila postopek prodaje večinskega deleža v družbi s področja zdravstva, več projektov skrbnih pregledov podjetij, svetovala pri oblikovanju razvojnih strategij, vključena pa je bila tudi v projekte vrednotenja podjetij. V začetku kariere je kot vodja kabineta ministrice za gospodarstvo aktivno sodelovala pri oblikovanju in izvajanju programov za spodbujanje podjetništva in dvig konkurenčne sposobnosti slovenskih podjetij, kot svetovalka v sektorju za podjetništvo in konkurenčnost pa je bila aktivna predvsem na področju uvajanja stalnih izboljšav in razvoja grozdov. Kot pogodbena svetovalka je leta 2008 sodelovala v projektu tehnične pomoči Evropske komisije turški vladi pri razvoju politike spodbujanja razvoja grozdov. Kot gostja predava pri predmetih s področja podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, aktivno sodeluje pri podjetniških dogodkih in je vključena v strokovne komisije natečajev za izbor poslovnih idej.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tilen Travnik

dLABS

Tilen je COO pri podjetju D•Labs, kjer svoje 15 letne izkušnje s področja agilnega vodenja uporablja pri optimizaciji razvojnih procesov internetnih produktov. Kombiniranje znanj iz raziskovalne sfere, MBA in vitkega podjetništva mu omogočata, da hitro izboljšuje razvojne procese tako v korporacijah kot v mladih podjetjih. V zadnjih petih letih je uspešno preobrazil vodstva in ekipe v več kot 20 podjetjih tako doma kot v Veliki Britaniji. Trenutno je svetovalec za razvoj v petih od njih.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tina Osojnik

je magistrirala iz prava in managementa nepremičnin, znanje s področja gospodarstva pa je pridobila s študijem Executive MBA na Poslovni šoli Cotrugli in je na področju zaščite intelektualne pravice aktivna že vrsto let. Svoje raznolike izkušnje je pridobivala na Uradu RS za intelektualno lastnino, kjer je svetovala mnogim podjetjem in posameznikom pri zagatah s področja intelektualne lastnine in prava na tem področju, zdaj pa v zasebnem sektorju deluje predvsem na področju korporativnega prava in s svetuje mednarodnim podjetjem glede strategij upravljanja z znamkami, modeli, avtorskimi pravicami in t.i. mehkimi pravicami ter njihovimi razmerji in pogodbenimi ureditvami.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Jug

Editor d.o.o.

Tomaž Jug je direktor in solastnik več podjetji doma in v tujini. Po študiju na Visoki šoli za podjetništvo je delal v Italiji kot vodja spletnega oddelka v oglaševalski agenciji, že leta 2001 pa je ustanovil prvo lastno podjetje. V preteklih letih je s pomočjo vrhunskega tima strokovnjakov zgradil vodilno spletno agencijo na primorskem - Editor d.o.o. in postavil prvo franšizno mrežo spletnih storitev v Sloveniji pod zaščiteno blagovno znamko Editor Studios. Za delo na področju inoviranja je prejel že več priznanj Gospodarske zbornice, za spletni razvoj pa tudi več priznanj Netko. Trenutno vodi nov mednarodni start-up projekt - Beezway.com, kateri postavlja nove standarde za spletno komunikacijo, kolaboracijo in planiranje na globalnem nivoju. V njegovih družbah uporablja sodobne koncepte inovativnega podjetništva ter agilne metode razvoja, sam pa uživa v raziskovanju novih poslovnih modelov. V prostem času pomaga kot evalvator novih članov Primorskega tehnološkega parka, ter svoje izkušnje deli na različnih podjetniških konferencah.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Korelc

Creatoor d.o.o.

Tomaž Korelc je ustanovitelj in vizionar skupine Creatoor d.o.o., ki združuje strateško kreativno marketinško agencijo; podjetje za web dizajn in razvoj spletnih konceptov; podjetje za razvoj inovativnih programskih rešitev; izobraževalno podjetje; podjetje za event management in team building usposabljanja; poslovni časopis ZaUspeh.com; kadrovski spletni portal ZaUspeh.com; spletno skupnost Spoznaj.si; spletno skupnost InnovationKnowHow.net ter globalno inovacijsko platformo Getidea.net. Korelc je tudi sicer partner v več poslovnih podjemih. V zadnjem času se osredotoča predvsem v razvoj inovativnih rešitev na področju e-izobraževanja, upravljanja s človeškimi viri ter upravljanja z inovativnostjo. Skupaj s partnerji razvija inovativno platformo za upravljanje z idejami in inovacijami IdeaCreatoor.net ter globalno inovacijsko okolje Getidea.net. Njegov cilj je ustvariti svetovno prodorno in prepoznavno podjetje ter globalni inovacijski center. Sicer je Korelc NLP trener in coach, magister ekonomske psihologije ter diplomant študija MBA. Njegov poslovni moto je: "Inovativnost, rast in razvoj!"

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Štefe

Tomaž Štefe je po izobrazbi  univ. dipl. ekon., nadgrajen z MBA na Poslovni šoli Bled, v kratkem bo zagovarjal znanstveni magisterij na Poslovni šoli Bled s področja strateškega managementa, podjetništva, uspešnega poslovanja in start:up podjetij. Ima izkušnje z ustanovitvijo in vodenjem več podjetij, odlično pozna področje povezovanja dejavnosti turizma in hotelirstva, saj ima tudi izkušnje s postavitvijo in vodenjem podjetja (Zavod Šouhostel, Hostel Celica), ki je pod njegovim vodstvom v petih letih doseglo največ, kar je bilo mogoče doseči v svoji panogi v svetovnem in lokalnem merilu (Hippest hostel by Lonely Planet (najboljši hostel med vsemi hostli na svetu), 25 Ultimate places to stay by Rough Guides (eden izmed 25 ultimativnih namestitev na svetu – iz regije sta bila na lestvico uvrščena le še Hotel Gelert 5* v Budimpešti in Hotel Danielli 5* lux v Benetkah), najbolj inovativen slovenski turistični proizvod, najbolj zasedena izmed vseh ljubljanskih namestitvenih kapacitet, odlični poslovni rezultati (2003 – 2008).Od leta 2010 dela kot svetovalec direktorjem in lastnikom podjetij na področju razvoja in strateškega managementa.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Štolfa

Vox.io

Tomaž Stolfa je soustanovitelj podjetja Adinfo d.o.o., organizator projekta Mobile Monday Slovenija in ustanovitelj podjetja Vox.io.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomi Ilijaš

Arctur d.o.o.

Tomi Ilijaš, univerzitetni diplomirani inženir, podjetnik in vizionar: svoje poslanstvo vidi v razvoju ljudem prijaznih informacijskih rešitev in približevanju visoko-tehnoloških dosežkov navadnim ljudem. S svojimi sodelavci je uspel ustvariti prijetno delovno okolje, ki spodbuja znanje, ustvarjalnost in sodelovanje. Svoje ideje in znanje rad prenaša na mlade rodove, bil je mentor mnogim, sedaj uspešnim podjetnikom. Podjetje Arctur d.o.o. velja za pionirja interneta v Sloveniji. V 18 letih je družba prehodila pot od ponudnika povezljivosti v internet in avtorja prvih spletnih strani pa do razvijalca kompleksnih spletnih rešitev. Visoka vlaganja v raziskave in razvoj, vzorno sodelovanje z inštitucijami znanja ter dobra kadrovska politika, so v zadnjih letih omogočili uresničevanje strategije, ki pomeni premik na vedno bolj zahtevna področja in prisotnost na globalnem trgu visoke informatike.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tone Stanovnik

Špica International

Tone Stanovnik je soustanovitelj in direktor podjetja Špica International, ki z vlaganjem v stalen razvoj novih rešitev ter sledenjem smernicam in novim tehnologijam na področju informacijskih sistemov dosega izjemne razvojne, finančne in izvozne rezultate. Tone Stanovnik je pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike in se po študiju pridružil Mikrohitu, prvemu mikro računalniškemu podjetju v Sloveniji, kjer je vodil oddelek razvoja izdelkov in rešitev zasnovanih na tehnologiji črtne kode. Je odličen poznavalec sistemov zasnovanih na tehnologijah avtomatske identifikacije (črtna koda, RFID, Biometrija, NFC…) in pri tem v Sloveniji velja za pionirja. Poznamo ga po njegovem sodobnem vodenju in upravljanju podjetja, obenem pa je tudi aktiven promotor in gonilna sila sekcije slovenskih izvoznih IKT-podjetij. Je član strateškega sveta vlade RS za konkurenčnost IKT sektorja in član strateškega sveta za internacionalizacijo pri GZS. Je človek velikih idej z izrazito poslovno žilico, o čemer priča dejstvo, da je soustanovitelj mreže petih Špica podjetij v Adriatic regiji in promotor Slovenskega ICT izvoza skozi sekcijo pri GZS imenovano ZITex, kateri tudi predseduje. Trenutno je odgovoren za strateški preboj Špice v širši CEE prostor. Tone Stanovnik je tako kot direktor Špice International za dosežke na področju razvoja slovenskega IKT-sektorja v Sloveniji in promocije v tujini leta 2009 dobil najpomembnejše priznanje v gospodarstvu: nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke ali t.i. gospodarskega oskarja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tone Strnad

Medis d.o.o.

mag. Tone Strnad je direktor družbe Medis d.o.o. Družba Medis je bila ustanovljena leta 1989 in je zdaj sestavljena iz več podjetij, ki delajo na različnih teritorijih in zaposlujejo okrog 180 delavcev, predvsem z visoko izobrazbo. Njihova glavna dejavnost je trženje oziroma točneje promocija in pa tudi oskrbovanje tržišča z zdravili in medicinskim materialom iz Evropske unije, Švice, ZDA in Japonske. Deluje na tržiščih celotnega Balkana ter Slovenije in Madžarske in je na področju promocije in informiranja o zdravilih največja neodvisna družba na tem teritoriju. Organizirana je v tri prodajne sektorje (oskrba bolnišnic, zdravila, diagnostika) in 6 podpornih služb (registracija, promocija, finance in računovodstvo, logistika, mednarodna trgovina, informatika).  Kupci so bolnišnice, lekarne in drugi veletrgovci. Družba je bila nekaj let med  najhitreje rastočimi podjetji v Sloveniji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Uroš Glavan

Uroš Glavan je svojo kariero pričel v podjetju Poteza BPD d.d., nadaljeval v NLB d.d., kjer si je kot direktor investicijskega bančništva pridobil številne izkušnje tudi s področja podjetniških finance, vodil družbo CEEREF Man. Co., Luxemburg, ki je upravljala nepremičninski sklad v CEE regiji, trenutno pa je zaposlen kot investicijski manager v družbi UD d.o.o., ki upravlja DTK Murka d.o.o., sklad tveganega kapitala. Svoje znanje in izkušnje pa je poglabljal tudi v številnih NS tudi velikih družb kot so Kapitalska družba d.d., Krona Senior d.d. ipd.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Vera Nunič

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.

Vera Nunič je vodja oddelka za krepitev podjetništva v Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o. Karierna pot jo je vodila od svetovalke za podjetništvo na Zavodu za zaposlovanje, vodje HRM na kadrovski agenciji, podjetniške svetovalke v Centru za razvoj malega podjetništva do dela v Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o.,  kjer je bila najprej zaposlena kot svetovalka za razvoj podjetništva danes pa vodi Start up center. Svetuje start-up podjetnikom pri razvoju njihovega posla. Njen življenjski nazor in strast je biti obkrožena z navdihujočimi in motiviranimi ljudmi, ki so si zadali nalogo izboljšati svet. To je tudi razlog, da se posveča delu s start-up podjetniki. Obvešča, povezuje, svetuje, organizira, spodbuja in po svojih najboljših močeh nudi pomoč mladim podjetjem pri uresničevanju njihovih vizij in sanj.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Violeta Bulc

Violeta Bulc je inovatorka, podjetnica, ustanoviteljica in direktorica podjetja Vibacom d.o.o. Ima bogate dolgoletne izkušnje pridobljene doma in v tujini, s področja strateškega upravljanja, vodenja, projektnega vodenja, inovativnosti, razvoja IT ter upravljanja telekomunikacijskih sistemov. V lokalnem okolju ima vlogo motivatorke za trajnostne strategije, inovativne poslovne modele, organizacijski dizajn in vedenje. Je prejemnica številnih priznanj in nagrad, sodeluje pri domačih in mednarodnih projektih, med ključne projekte pa sodijo: Vibaco, InCo gibanje za inovativne preboje , Svetovalni odbor za razvoj inovacijskega novinarstva Univerza Stanford, predmet Inovacijski in inovativni management na DOBI, Uprava Umanotere, Svet za inovativno družbo pri Državnem Svetu RS, Srce Slovenije, Upravni odbor združenja storitvenih dejavnosti, Združenje Manager...

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Zmago Novak

Zmago Novak je tisti človek, ki stoji za Mesecem oblikovanja. Sam ni oblikovalec - je poslovnež, ki se je v življenju lotil že več stvari, od ene do druge so ga vodile nove priložnosti, včasih tudi naključja. Zgodovina je že pozabila, da je bil med študijem lesarstva skupaj z Darkom Horvatom in še dvema kolegoma soustanovitelj prve Aktive. To sicer ni bila tista Aktiva, ki je zbirala certifikate in s katero je potem Darko Horvat - ki je ime meni nič tebi nič odnesel v novo podjetje - postal eden od najbogatejših Slovencev; njihova Aktiva se je šla vse mogoče od izobraževanja, ustanavljanja podjetij do trgovanja. Zmago Novak se je nekaj let kasneje lotil izdajanja revije Lesarski utrip.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Zvone Jagodic

Zvone Jagodic je ustanovitelj podjetja Noviforum, pod katerega okrilje je donedavna spadalo omrežje iskalnikov ter iBON in IPIS. Iz ljubljanskega podjetja Noviforum je nastala skupina podjetij: Noviforum Nepremičnine, Najdi, Interseek, Noviforum Registri. Gre za eno najhitreje rastočih slovenskih sistemov na področju informacijske tehnologije, ki se širi tudi po drugih državah JV Evrope. Biser med podjetji sta gotovo spletni brskalnik www.najdi.si oziroma podjetje Interseek, ki širi znanje na področju spletnega iskanja v tujino.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Zvone Štor

Večer

Zvone Štor je vodja digitalnih projektov pri časopisni hiši Večer iz Maribora. Je urednik priloge Tehnologije, avtor vrste člankov za različne medije, kreator več nagrajenih spletnih portalov in mobilnih aplikacij, zadnja leta pa se pretežno ukvarja z raziskovanjem novih medijev in uporabo tehnologij v vsakdanjem življenju. Vrsto let že aktivno spremlja dogajanje na slovenski start-up sceni in svetuje mladim, ki šele stopajo na poslovno pot.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja